Entitats en defensa de l’aigua convoquen una cimera per la sequera davant el “fracàs” de la impulsada pel Govern

Afirmen que la classe política "no ha estat a l'alçada" i plantegen definir accions concretes per afrontar la situació

L’Ebre al seu pasper Tortosa (Joan Revillas)
L’Ebre al seu pasper Tortosa (Joan Revillas)

Una dotzena d’entitats en defensa de l’aigua han convocat una cimera social per abordar la problemàtica de la sequera en Catalunya, “davant el fracàs de la que va impulsar el Govern” el passat mes de març. Els organitzadors consideren que la classe política catalana “no ha estat a l’alçada” de la greu situació de sequera i han instat a no limitar el debat a les sancions i a no fer-ne un “ús partidista”. La cimera se celebrarà el 6 de maig i l’objectiu és elaborar un document amb propostes concretes per afrontar la situació actual.

L’entitat Aigua és Vida ha criticat la falta de consideració de l’executiu català envers les organitzacions socials i actors vinculats al sector de l’aigua i ha decidit convocar la cimera. Des del seu punt de vista, aquest espai de treball hauria de servir per tractar les causes profundes de la sequera i les palanques reals que permetin garantir aigua per als rius i les persones. A més, han indicat la importància de debatre el model de consum i ús d’aigua a Catalunya, així com la gestió i la contenció de la demanda, la diversificació de les fonts d’abastament i la governança de la gestió de l’aigua.

Entre les entitats convocants es troben Aigua és Vida, Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública, Ecologistes en Acció, Enginyeria Sense Fronteres, Plataforma en Defensa de l’Ebre, Grup de Defensa del Ter, Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica a l’AMB, Aigua és Vida Girona, Taula del Llobregat, Taula de l’Aigua Terrassa.

Alhora, la Plataforma en Defensa de l’Ebre ja ha presentat un recurs davant el Tribunal Suprem contra el Pla Hidrològic de l’Ebre 2022-2027, aprovat el passat gener, ja que consideren que “la conca de l’Ebre ha empitjorat en termes ecològics i pateix degradació” perquè els cabals establerts són insuficients per garantir el bon estat del riu. La plataforma defensa que aquests barems “obeeixen a criteris de repartició de recursos i no tècnics”, i haurien de ser “revisats a l’alça”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari