La JEC expedienta el conseller Balcells per visites a centres sanitaris dies abans de la campanya

L'òrgan pot sancionar el titular de Salut amb una multa d'entre 300 i 3.000 euros

El conseller Manel Balcells

La Junta Electoral Central (JEC) ha obert un expedient al conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, arran de la denúncia presentada pel PSC perquè considera que les visites del conseller a diferents centres sanitaris entre els dies 10 i 22 d’abril van vulnerar la llei orgànica del règim electoral general (LOREG), dies abans que comencés la campanya electoral del 12-M.

Balcells, en concret, va visitar centres sanitaris de Torroella de Montgrí, Salt i l’Hospital del Mar de Barcelona, entre d’altres, per tal d’anunciar futures ampliacions i valorar algunes millores que s’han fet als equipaments. La JEC, que podria imposar al conseller de Salut una multa d’entre 300 i 3.000 euros, l’ha instat també a abstenir-se de dur a terme actuacions semblants a les que han motivat l’obertura de l’expedient.

D’altra banda, la JEC ha desestimat el recurs que havia presentat l’associació Deba-t.org arran de la denúncia de Vox quan el partit d’ultradreta no va ser convidat al debat estudiantil. La Junta Electoral Provincial va apuntar que l’organització del debat no podia excloure la formació d’Ignacio Garriga, basant-se en l’exigència de pluralisme polític i social en període electoral que promulga la LOREG.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari