El PP diu que Espanya necessita “un mecanisme de regeneració democràtica” però que Sánchez vol “impunitat”

El candidat dels populars al 12-M adverteix que Aragonès vol tornar al 2012 amb el referèndum i Puigdemont a la DUI

Alejandro Fernández

El número candidat del PPC a les eleccions catalanes del 12-M, Alejandro Fernández, ha admès que “es pot analitzar” una “renovació dels mecanismes de regeneració democràtica”, com proposa el president del govern central, el socialista Pedro Sánchez. El popular ho ha dit en la línia de “més participació ciutadana, més garanties democràtiques i més mecanismes de presa de decisions”.

Tot i això, el dirigent popular s’ha distanciat del socialista perquè creu que per a Sánchez “la regeneració democràtica significa impunitat per a ell”. Fernández també ha lamentat la possibilitat de canvis legislatius al voltant de regular la desinformació, ja que considera que la premsa “deixaria de ser lliure”. En una trobada informativa organitzada per El Periódico, ha advertit que el candidat d’ERC i encara president de la Generalitat, el republicà Pere Aragonès, vol tornar al 2012 amb el referèndum i que el candidat de Junts, Carles Puigdemont, vol tornar a la DUI (declaració unilateral d’independència).

El candidat del PPC ha afirmat que “la ciutadania ha desconnectat de tota això i demana una nova etapa”. I ha acusat els partits d’esquerres i independentistes de “no voler acabar amb el procés perquè per ells és un gran negoci”.

Pactes postelectorals
Sobre possibles pactes postelectorals, no ha volgut tancar les portes a ningú a l’espera dels resultats del 12-M. Sí que ha reconegut que “Junts per Catalunya no té res a veure amb la Convergència de Miquel Roca“. “No m’imagino a Miquel Roca dient que tots els que no pensen com ells són fatxes o repressors, o dient que Espanya és una dictadura feixista”.

Del candidat socialista al 12-M, Salvador Illa, ha apuntat que “l’ha vist de genolls davant ERC i Puigdemont” perquè considera que “totes les exigències que li han posat damunt la taula ha dit que sí”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari