Catalunya immunitzarà els nadons contra la bronquiolitis a partir de l’octubre

Balcells creu que la vacuna de la covid-19 d'Hipra estarà "en ple funcionament" aquest hivern

El conseller de Salut, Manel Balcells (ACN)
El conseller de Salut, Manel Balcells (ACN)

El Departament de Salut immunitzarà els nadons contra el virus respiratori sincicial, causant de la bronquiolitis, amb un anticòs monoclonal a partir de l’octubre. El conseller de Salut, Manel Balcells, ha oficialitzat l’anunci aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio, i ha explicat que rebran aquesta dosi coberta pel sistema públic tots els infants que neixin a partir d’aleshores, i els que hagin nascut abans i tinguin fins a cinc mesos.

El conseller ha indicat que aquests anticossos monoclonals són unes defenses amb una efectivitat “molt alta, d’entre el 80% i el 85%” per prevenir la bronquiolitis, i que s’administraràn en una sola dosi. A més,  ha assegurat que la immunització dels infants més petits serà “una bona estratègia” i que confia que la malaltia estigui “molt més controlada” el proper hivern, després que aquesta temporada el pic hagi estat molt més alt que en anys anteriors. 

Pel que fa a la covid-19, Balcells ha afirmat que, de cara a la pròxima temporada, les persones per a qui es recomani la dosi de record es podran vacunar amb el fàrmac d’Hipra, després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) donés llum verda al vaccí i la Comissió Europea n’autoritzés la comercialització la setmana passada.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari