Alerta del Consell d’Europa per l’auge de la violència contra els migrants a les fronteres

La institució comunitària reclama als estats membres de la UE que aturin les devolucions en calent

La frontera d'Espanya amb el Marroc, a Ceuta

El Consell d’Europa ha alertat aquest dijous d’un increment de la violència que pateixen les persones migrants a les fronteres, en un informe on el seu comitè per a la prevenció de la tortura reclama als governs dels estats membres de la Unió Europea (UE) que aturin les devolucions en calent.

De fet, aquest informe no només reflecteix l’auge de les denúncies per expulsions violentes en zones frontereres terrestres i marítimes de la UE, sinó també un increment en l’ús de les devolucions en calent “amb mínima rendició de comptes per part dels estats”.

A més, recorda que les persones privades de llibertat “han de ser tractades amb dignitat i amb respecte als principis dels drets humans tal com reconeix la llei internacional”. En aquest sentit, destaca que organitzacions civils i internacionals han documentat actes que “ignoren les salvaguardes legals bàsiques” i l’accés a l’asil a les fronteres, així com l’existència de maltractaments i de condicions deficients de detenció patides per persones migrants.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari