L’excepció ibèrica es mantindrà tot el 2023

La ministra Teresa Ribera anuncia la llum verda de la Comissió Europea a la pròrroga que aprova aquest dimarts el Consell de Ministres

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

La Comissió Europea ha donat el vistiplau a la pròrroga fins al desembre d’enguany de l’excepció ibèrica, el mecanisme que aquesta institució comunitària va pactar per limitar el preu del gas destinat a generar electricitat, que restarà pendent, això sí, d’adopció formal.

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha anunciat l’acord sobre aquesta mesura que preveu aprovar, també aquest dimarts, el Consell de Ministres, per mantenir el topall del preu del gas favorable per a Espanya i Portugal.

Ribera ha especificat que es tracta de quelcom més que una pròrroga de l’excepció ibèrica, ja que inclou “ajustos” com una referència del preu, que fins ara pujava cinc euros cada mes i ara serà d’uns dos euros.

“La corba per la qual cada mes s’incrementava aquesta referència passa a ser prolongada i més suau”, ha descrit la ministra sobre una xifra que passarà dels 55 euros actuals als 65 del desembre.

Ribera, no obstant això, també ha indicat que si els preus del gas natural es mantenen en els nivells actuals és probable que no s’activi el mecanisme de control de preus.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari