L’Ajuntament de Barcelona estudia permetre l’obertura de tot el comerç per Sant Jordi

El consistori obre la porta a un canvi de festiu que hauria de tenir el consens del sector

Diada de Sant Jordi

L’Ajuntament de Barcelona obre la porta a un canvi de festiu per permetre l’obertura de tot el comerç per Sant Jordi. “Si arriba una petició de canvi que tingui el mateix consens que va tenir la petició que en el seu moment vam elevar a la Generalitat, no tenim cap inconvenient en elevar a la Generalitat aquesta darrera proposta”, assenyalen fonts del consistori.

Habitualment, la Generalitat escull vuit festius en què tots els comerços poden obrir durant l’any i l’ajuntament els altres dos restants, ja que en total són fins a deu festius anuals en què es permet l’obertura comercial. Des del consistori recorden que els dos festius que tria l’ajuntament perquè puguin obrir les botigues són dos dies pactats amb tot el sector comercial.

Per això, indiquen que per elevar a la Generalitat un canvi de festiu ja assignat caldria el mateix consens que en el seu moment va generar la proposta ja tancada per enguany.

En declaracions a l’ACN, el director general de Comerç del Govern, Jordi Torrades, va assegurar dijous que si l’Ajuntament de Barcelona vol que tot el comerç de la ciutat pugui obrir per Sant Jordi pot aprovar a través d’un ple municipal el canvi d’un dels festius que va escollir l’any passat pel 23 d’abril. Segons Torrades, després només caldria informar-ne a la Generalitat perquè publiqués la rectificació al DOGC.

Si s’hagués d’aprovar al plenari municipal un possible canvi de festiu per permetre a les botigues obrir el dia 23 d’abril s’hauria de votar en el ple del mes de març, que se celebra divendres vinent.

Ara com ara, el diumenge dia de Sant Jordi no està entre els deu d’obertura comercial autoritzada a Barcelona. “Ningú va caure en què el 23 d’abril aquest any queia en diumenge”, va dir la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, a la comissió d’Economia de l’ajuntament.

D’acord amb el calendari publicat, aquest 2023 els comerços de Barcelona poden obrir els dies 8 de gener, 1 i 26 de novembre i 3, 6, 8, 10, 17, 24 i 31 de desembre.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari