Expedienten 10 municipis per no tenir un pla per la sequera

Les ciutats de més de 20.000 habitants hi estan obligades des del juny de 2020

Aixeta sense aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha obert un expedient sancionador a deu ajuntaments que encara no han lliurat el seu pla municipal per afrontar situacions de sequera, malgrat que havien de fer-ho, com a màxim, el juny del 2020.

De fet, dos anys i nou mesos després que aquesta obligació entrés en vigor per als municipis de més de 20.000 habitants, només 24 dels 67 existents tenen aquests plans presentats i aprovats.

Amb el decret de sequera que va aprovar el govern a finals de febrer –i que aquest dimecres ha convalidat el Parlament amb els vots en solitari del govern-, els ajuntaments que encara no han fet aquests plans podrien haver de fer front a multes de fins a 10.000 euros.

L’ACA no ha volgut detallar quins són els ajuntaments expedientats. Avui dia, només 24 ciutats, entre les quals Barcelona, Terrassa, l’Hospitalet de Llobregat, Girona o Igualada, tenen els plans presentats i aprovats per l’ACA o la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

(Visited 145 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari