Un despreniment mata tres treballadors de la mina de Súria

Els cossos d'emergència estudien com rescatar els cossos, que es troben a 900 metres de profunditat

Mossos i serveis d'emergència, a la mina de Súria (ACN)

Foto: ACN, Nia Escolà

Tres treballadors de la mina de Súria (Bages) han mort atrapats aquest dijous per un despreniment a 900 metres de profunditat. Els cossos d’emergència, segons informa l’ACN, estudien com rescatar els cossos. Els tres treballadors morts a l’accident són geòlegs, dos dels quals són estudiants i estaven cursant un màster a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) de Manresa. Un dels joves tenia contracte laboral i l’altre estava en pràctiques.

Els Mossos d’Esquadra i els Bombers han rebut l’avís per l’accident abans de les nou del matí i s’han mobilitzat diverses dotacions, incloses les unitats canina i de subsol i l’equip de muntanya dels Mossos, i dues unitats terrestres, dos helicòpters medicalitzats i psicòlegs del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

L’anterior accident a les mines de la zona es va produir, també, per un despreniment, el 2020, a la mina de Vilafruns (Balsareny), que també és propietat d’ICL Iberia Súria & Sallent, abans denominada Iberpotash. Els anys 2015 i 2013 també es van produir accidents mortals, amb una i dues víctimes, respectivament, també a Balsareny.

La mina Potasa de Súria és una instal·lació recentment renovada i l’última inspecció per part de la Generalitat va ser fa tres setmanes, on no es va detectar cap problema que motivés l’obertura de cap expedient, segons ha explicat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha comparegut amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, des de Súria. Elena ha indicat que el rescat no serà curt perquè hi ha dificultats per accedir al punt on han quedat atrapats els tres treballadors, a 900 metres de profunditat. Cal assegurar la zona per garantir la seguretat dels equips d’emergències. Per prudència, el conseller no ha confirmat la mort dels tres treballadors, tot i que ha reconegut que “els indicis fan témer el pitjor”.

En el moment de l’accident hi havia unes 200 persones a la mina. Els treballadors expliquen que en les condicions de l’accident, és impossible que segueixin amb vida, però que per respecte a les famílies no es confirmen les morts fins que no es rescatin els cossos.

Súria decreta dos dies de dol

L’alcalde de Súria, Albert Coberó, ha explicat que el municipi se sent “consternat” després del triple accident mortal d’aquest dijous a la mina de Cabanasses. “Som un poble miner. Molta gent treballa a la mina o coneix algú que hi treballa”, ha subratllat. L’alcalde ha afegit que els fets són “un gran sotrac” pel poble, i s’han decretat dos dies de dol alhora que s’han suspès tots els actes.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari