Jair Domínguez dinamita la candidatura d’‘El búnquer’ als Ondas amb una nova al·lusió als “putos espanyols”

La gala d’entrega dels premis dels podcats de ràdio al qual està nominat el programa de Catalunya Ràdio es farà el proper 3 de maig a Málaga

Jair Domínguez, amb un rajola de ceràmica de benvinguda on es llegeix 'Déu vos guard i puta Espanya'

Jair Domínguez, presentador del programa El búnquer, de Catalunya Ràdio, ha dinamitat la seva candidatura als Premis Ondas de podcasts en llengües cooficials en recuperar la seva inclinació a insultar Espanya i els espanyols que havia aparcat els darrers mesos. Domínguez, que també intervé com a presentador al programa Està passant de TV3, es va fer un fart de cridar “puta Espanya” a El búnquer i també al programa Bricoheroes, de TV3.  Amb el canvi d’equip de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), els “puta Espanya” van anar desapareixent d’El búnquer. D’altra banda, Bricoheroes es va deixar d’emetre.

És evident que un podcast de ràdio on els seus presentadors o oients criden sovint “puta Espanya” no pot ser premiat en una gala dels Ondas que se celebrarà a Málaga. Serà la segona ocasió en què els Ondas premien podcasts de ràdio. La gala d’entrega dels premis es farà el 3 de maig i en la categoria de “millor podcast en Llengua Cooficial de l’Estat”, El búnquer competirà amb El Silenci de la Rambla (SER Catalunya), El Mur, els noms de la memòria (À Punt Mèdia), Artxipelagoa (EITB Media) i Cada capa de l’atmòsfera (CCCB).

Costa de creure que el jurat dels premis concedeixi el guardó a un programa on un dels seus presentadors es vanaglòria de parlar de “putos espanyols” a Twitter aquest dilluns. Domínguez va fer un fil de piulades que començava amb una fotografia seva al costat de l’aleshores presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en un acte organitzat a Barcelona per la Crida per la Democràcia l’estiu del 2017.

Els seus comentaris en aquest fil van ser els següents: “La gent d’Òmnium va convidar-me a presentar un acte (no sé quin, tinc mala memòria) on hi havien de xerrar la Forcadell, Cuixart i Sánchez entre d’altres. Era un dia important perquè recordo helicòpters de la Policia sobrevolant la gent que s’amuntegava a Plaça Universitat”, “En un moment determinat, vaig mirar cap a l’helicòpter i vaig dir “putos espanyols, això serà el vostre Vietnam” o una cosa similar. Estava encès perquè el soroll em molestava fort. Davant d’aquell crit, la massa va respondre cridant PUTA ESPANYA, assenyalant l’helicòpter, etc.”, “A mi m’agrada veure la gent enfervorida, de manera que vaig fer un gest d’aprovació des de l’escenari i vaig aplaudir. En aquell instant, un homenet, un senyor de la organització, un d’aquells que viuen en la penombra de les organitzacions, se’m va atansar i em va dir: “Aquestes coses no les podem dir. Hem d’intentar que la gent estigui tranquil·la”. Va dir-ho i va desaparèixer. A dia d’avui encara no sé qui és. Però la Catalunya que ha quedat és aquesta”.

La Catalunya que ha quedat no li agrada a Jair Domínguez, però recordant aquest dilluns la seva al·lusió als “putos espanyols” tot apunta que ell i els seus companys d’El búnquer Lluís Jutglar (Peyu) i Neus Rossell- es quedaran sense premi Ondas.

(Visited 640 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Jair Domínguez dinamita la candidatura d’‘El búnquer’ als Ondas amb una nova al·lusió als “putos espanyols””

Feu un comentari