Ingressa a presó un lladre que en un mes va cometre tretze estrebades a Barcelona

Actuava amb una motocicleta de gran cilindrada i fugia a gran velocitat posant en risc greu la seguretat del trànsit

Home emmanillat (Mossos d'Esquadra)
Home emmanillat (Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d’Esquadra han detingut un lladre multireincident que assaltava vianants del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona per robar-los les pertinences. El detingut actuava amb una motocicleta sostreta i fugia del lloc a gran velocitat, mentre conduïa de manera temerària i posava en risc la seguretat de conductors i vianants. L’home ha ingressat a presó.

En un comunicat, la policia catalana informa que el 16 de gener la Unitat d’Investigació de Sarrià-Sant Gervasi va tenir coneixement que s’havia produït una estrebada al seu districte, quan un home que circulava en una motocicleta va cometre un robatori amb violència a un vianant que passejava pel carrer i va fugir del lloc a gran velocitat.

A partir d’aquell dia, es van succeir diversos fets delictius que tenien una similitud amb el fet investigat, ja que el modus operandi utilitzat per l’autor dels fets era molt similar: actuava sempre en una motocicleta de gran cilindrada i fugia a gran velocitat sense prendre cap mesura de seguretat i posant en risc la seguretat del trànsit.

Des del 16 de gener l’escalada delictiva d’aquest delinqüent no es va aturar i a partir de principis de febrer va cometre gran quantitat de robatoris violents fins al punt que en l’interval de mitja hora d’un mateix dia va cometre tres assalts. En tots els casos conduïa una motocicleta sostreta, el propietari de la qual havia denunciat la seva sostracció el 24 d’octubre a l’Hospitalet de Llobregat.

El 15 de febrer, després de cometre dos robatoris, agents dels Mossos van alertar als indicatius policials que s’acabaven de produir dues estrebades de bossa de mà consecutives. El lladre conduïa una motocicleta blava de gran cilindrada. Efectius del Grup Regional de Motos de Barcelona, que feien tasques de vigilància per identificar al lladre multireincident, el van veure aturat en un semàfor, van activar les senyals acústiques i li van requerir que s’aturés.

El motorista va fugir a gran velocitat i en tot moment va realitzar una conducció evasiva, sense respectar cap norma de trànsit i arribant a circular contra direcció en diversos carrers. En tot moment va posar en risc la seguretat de vianants, motiu pel qual finalment els agents van desistir de continuar el seguiment atès el greu perill generat cap els usuaris de la via.

Dos dies després es va localitzar la moto estacionada al carrer. Cap a les 11 del matí un home va pujar al vehicle i es va posar en marxa. Un dispositiu de Mossos va iniciar el seguiment que va acabar amb la detenció d’aquesta persona que prèviament havia intentat cometre dos fets delictius.

La detenció es va dur a terme de forma conjunta amb efectius del Grup Regional de Motos de Barcelona de la Unitat d’investigació i del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Sarrià- Sant Gervasi. Els agents van recuperar la motocicleta sostreta, la roba i el casc que utilitzava per perpetrar els fets i els objectes sostrets a d’altres víctimes.

Des del 13 de gener fins al dia 17 de febrer, quan se’l va detenir, l’home hauria comès 28 fets delictius: 13 robatoris amb violència i intimidació i d’altres delictes com robatori i furt d’ús de vehicle, conducció temerària, resistència greu a agents de l’autoritat, lesions i danys. El detingut, amb més d’una vintena de fets delictius, va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari