170.000 assumptes poden paralitzar-se als jutjats en la quarta setmana de vaga dels lletrats

El 16 de febrer s'ha convocat una reunió amb el Comitè de Vaga, que representarà a les organitzacions convocants

La ministra de Justícia, Pilar Llop
La ministra de Justícia, Pilar Llop.

170.000 assumptes als òrgans judicials estan assenyalats i poden quedar paralitzats per la vaga indefinida dels lletrats (coneguts antigament com a secretaris judicials), que encaren la seva quarta setmana d’atur. El Ministeri de Justícia, liderat per Pilar Llop, s’encarrega de la gestió del cos de 4.200 funcionaris responsables de la tramitació de les causes i de la disposició de fons dels jutjats.

Els lletrats són dipositaris de la fe judicial i sense ells molts tràmits no poden realitzar-se, com la notificació de les sentències. Han reclamat una adequació salarial, que, segons el col·lectiu, porta gairebé 14 anys de retard des que es va augmentar les seves tasques amb una reforma legal en el 2009.

El ministeri de Llop ha rebutjat atendre les seves reclamacions i ha qualificat la protesta de “política”. A partir del dijous 16 de febrer el conflicte podria entrar en una nova etapa, ja que s’ha convocat una reunió amb el Comitè de Vaga, que representarà a les organitzacions convocants: el Col·legi Nacional de Lletrats d’Administració de Justícia, la Unió Progressista de lletrats i l’Associació Independent.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari