Llop assegura que la reforma del ‘només sí és sí’ del PSOE evitarà les rebaixes de penes

La ministra diu que amb la llei actual "surt més barat agredir sexualment i amb violència que robar amb intimidació"

    La ministra de Justícia, Pilar Llop, en una entrevista a la Cadena Ser

    Foto: @HoyPorHoy

    La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha defensat la reforma presentada pel PSOE sobre la llei del ‘només sí és sí’ i ha negat que suposi més revisions de condemna a la baixa de les que ja s’estan produint actualment, en resposta a la delegada del Govern central contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell. En una entrevista a la Cadena Ser, la ministra ha acusat els socis de coalició de “confondre l’opinió pública” i ha assegurat que la proposició de llei dels socialistes permetrà posar fre als “desajustos” tècnics.

    Llop ha explicat que amb la reforma “hi haurà més revisions”, però que s’evitaran “les disminucions de condemnes”, i ha assenyalat que, amb la llei actual “surt més barat agredir sexualment i amb violència una dona que robar amb intimidació”. En aquest sentit, el PSOE proposa tornar a les penes anteriors a la normativa vigent si hi ha violència o intimidació, fet que el Ministeri d’Igualtat i Unides Podem rebutgen perquè consideren que traurà el consentiment del centre de la llei.

    La ministra ha insistit que la proposta socialista no toca “models ni consentiments” i que, per tant, “el consentiment queda intacte en la reforma del PSOE”. A més, ha defensat que és “necessària perquè cal ajustar les penes”, per tal que el més greu “es castigui amb una pena més greu i viceversa”.

    Des de la formació morada, el portaveu del grup parlamentari d’Unides Podem, Pablo Echenique, ha criticat que Llop hagi dit que “és molt senzill” demostrar que hi ha violència i intimidació “perquè amb una ferida ja es pot provar”, i ha considerat que això confirma que la reforma del PSOE “torna al Codi Penal de ‘la manada'”. En la mateixa línia que Echenique, la secretària general d’Unides Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, s’ha preguntat “per què”, si provar la violència en una agressió sexual és “tan senzill”, “el 2021 de 4.000 sentències només 500 dones van poder provar-la”.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari