Colau suspèn temporalment la relació entre Barcelona i Israel

La ruptura suposa trencar l'agermanament amb la ciutat de Tel-Aviv, vigent des de l'any 1998

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA).

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre les relacions amb l’Estat d’Israel, així com l’acord d’agermanament entre la ciutat i Tel-Aviv. Així ho ha comunicat l’alcaldessa, Ada Colau, en una carta dirigida al primer ministre del país, Benjamin Netanyahu, després de la campanya que prop d’un centenar d’entitats han fet durant mesos perquè el consistori condemni l’apartheid israelià contra els palestins.

“No puc romandre impassible davant la vulneració sistemàtica dels drets bàsics de la població palestina”, afirma Colau a la missiva, feta pública aquest dimecres.

La campanya, liderada per Lafede.cat i la Coalició Prou Complicitat amb Israel, i sota el lema Barcelona amb l’Apartheid NO, Barcelona amb els drets humans SÍ, ha recollit més de 3.750 signatures, les necessàries per portar una iniciativa al ple municipal.

Aquesta mobilització ciutadana requereix una “resposta institucional”, afirma Colau, que afegeix que l’acord que agermana Barcelona amb Tel-Aviv “no respon ni al context ni als objectius” amb què va ser firmat el 1998, sota el mandat de Joan Clos.

Es tracta d’una suspensió temporal que Colau espera que “convidi a la reflexió i a l’acció”, així com a “trencar la normalització” de les violacions de drets humans que practica l’Estat d’Israel i que han estat denunciades sistemàticament.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari