El CGPJ nega que canviar penes de la llei ‘només sí és sí’ afecti la consideració del consentiment

La presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere advoca per tornar al tipus penal anterior o introduir agreujants

Ángeles Carmona, presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)

Ángeles Carmona, la presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), ha assegurat aquest dijous que un canvi de penes en la llei només sí és sí, pels quals advoca, no afectaria la consideració que aquesta llei dona al consentiment, el contrari del que sostenen el Ministeri d’Igualtat i Podemos.

En declaracions a Antena 3, Carmona ha recordat que la jurisprudència del Tribunal Suprem ja havia posat al centre el consentiment en les relacions sexuals, qüestió clau en l’esperit de la citada llei, i, en particular, que aquest tribunal ja deia que “no s’havia d’exigir un acte heroic a la dona o que hi hagués una lesió física per poder acreditar un delicte contra la llibertat sexual”.

La presidenta de l’observatori, que considera que “el consentiment es pot mantenir” en els termes que actualment preveu la llei només sí és sí, és partidària de tornar al tipus penal anterior a aquesta llei o d’incloure algun tipus agreujat per als casos de violència o intimidació.

Carmona ha afegit que la proposta de l’observatori que encapçala és, de fet, que es canviï la penalitat perquè “per la tècnica jurídica no es redueixin les condemnes”, i ha indicat que els canvis que es poguessin realitzar entrarien en vigor amb la reforma i que “tot l’anterior hauria de seguir sent revisat”.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari