Colau: “Que vingui el president de França a Barcelona em sembla molt bé”

L'alcaldessa també defensa que la capital catalana aculli cimeres europees i manifestacions

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no és contrària a la celebració de la cimera hispano-francesa que es farà a la capital catalana el pròxim 19 de febrer i que les entitats i partits independentistes han anunciat que s’hi mobilitzaran en contra. Ada Colau ha afirmat que “a mi, que vingui el president de França a Barcelona em sembla molt bé, com que hi hagi cimeres europees i manifestacions”.

En aquest sentit, Ada Colau defensa que “ERC i el PSOE porten mesos pactant i ara, que facin veure que es barallen, em sembla marcià”, davant el fet que els republicans han anunciat que es mobilitzaran contra la cimera mentre la Moncloa ha convidat al president català, Pere Aragonès, a assistir-hi.

Ada Colau ha recordat que socialistes i republicans, juntament amb els comuns, han arribat a acords per aprovar els pressupostos generals de l’Estat, els de l’Ajuntament de Barcelona i que ara toca pactar els de la Generalitat de Catalunya. En declaracions a Els matins de TV3, l’alcaldessa de Barcelona ha dit que “els partits que tenen responsabilitat de govern tenen una tasca immediata que és aprovar uns pressupostos a Catalunya”. Per a Colau “els pressupostos són per reforçar la sanitat pública, les escoles o per fer habitatge públic. Qui té més responsabilitat és qui governa. ERC és qui més s’ha d’esforçar per convèncer”.

Per altra banda, l’alcaldessa Colau ha justificat els mals resultats que està traient en les darreres enquestes afirmant que “assumeixo que si estàs al capdavant d’un govern t’emportes el desgast i les crítiques”. Sobre la candidatura de Xavier Trias com a cap de llista de Junts a les pròximes eleccions municipals, Ada Colau diu que “és bo que confrontem models de ciutat. El Xavier Trias és el meu rival principal, però més ho és l’abstencionisme”.

De cara a les eleccions del 29 de maig, Colau ha dit que “cadascú hi haurà de dir la seva després de les eleccions i nosaltres som partidaris dels pactes d’esquerra”. Colau, però, ha aprofitat per carregar contra els seus socis de govern municipal, encapçalats pel socialista Jaume Collboni, en afirmar que “una de principals preocupacions de la ciutadania és la seguretat, que ho porta l’àrea del partit socialista. Jo no en parlaré malament, crec que es fa bona feina, en un context de dificultat”.

Ada Colau també ha fet referència a l’objectiu del seu govern de controlar els preus del lloguer d’habitatge a Barcelona. Colau ha dit que “tenim aquesta congelació de preus que dona un respir, però ha de servir per tancar la llei d’habitatge que ha de fer una regulació de preus, que és una qüestió de mínims, no de màxims”. Colau ha defensat que “som l’administració que fem més habitatge públic de tot l’Estat”.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari