Aragonès participarà en la cimera Sánchez-Macron i ERC s’hi manifestarà en contra

El govern català considera que l'independentisme "ha de ser arreu sense cedir espais que li pertoquen"

Pedro Sánchez i Pere Aragonès en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assistirà a la cimera hispano-francesa que reunirà el pròxim 19 de gener a Barcelona els presidents espanyol i francès, Pedro Sánchez i Emmanuel Macron, respectivament. Així ho ha anunciat la portaveu de l’executiu català, Patricia Plaja, la qual ha afegit que l’executiu d’Aragonès entén les mobilitzacions que faran partits i entitats independentistes en contra de la cimera.

Patricia Plaja ha afirmat que ni el president Aragonès ni cap membre del govern català participaran en les mobilitzacions independentistes contra la cimera, però que l’executiu català les respecta i les entén i que l’independentisme “ha de ser arreu sense cedir espais que li pertoquen”, justificant que ERC sí que participarà d’aquestes mobilitzacions.

Plaja també ha dit que el govern central celebra aquesta cimera hispano-francesa amb finalitats partidistes. La portaveu del govern català ha recordat les declaracions que va fer el ministre de la presidència, Félix Bolaños, quan va dir que la tensió que es va viure a Catalunya i Espanya el 2017 “ja és història” quan se li va preguntar per les mobilitzacions independentistes contra la cimera. Unes declaracions que Plaja ha qualificat de “fora de lloc”.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari