Joel Díaz: “Em passo la vida cagant-me en Espanya” (TV3, 27 de desembre)

El programa ‘Zona Franca’ acomiada el 2022 amb un diàleg entre el presentador i la col•laboradora Irene Minovas: “Marxem d’Espanya? Marxem”

Joel Díaz i Irene Minovas, disfressats de pastorets davant d'un dimoni que parla castellà, a 'Zona Franca', el 29 de desembre

El programa Zona Franca de TV3 ha emès 40 capítols des de que es va estrenar com a late night show el 18 d’octubre. El dia de l’estrena, el presentador, Joel Díaz, va entrar al plató cridant “puta nit i bona Espanya”. Després va dir que s’havia equivocat perquè ho havia d’haver dit a l’inrevés però que els nervis del primer dia l’havíem traït. Als 39 programes següents, però, ha començat sempre amb el mateix crit, convenientment aclamat pel públic atiat pel regidor del plató. Les queixes de molts catalans i de grups de l’oposició al Parlament no han servit perquè deixés de llançar aquest exabrupte a cada programa. Al contrari, els insults i vexacions a Espanya i els seus símbols ha estat constant. El passat dia 27, Díaz el va rubricar amb una confessió: “Em passo la vida cagant-me en Espanya”.

En la part final del programa d’aquest 27 de desembre, Joel Díaz va demanar ajut a una col·laboradora, Miriam Martínez, perquè corregís els seus errors en parlar en català. Martínez és la responsable d’assessorament lingüístic d’Optimot, un organisme del govern de la Generalitat. El presentador li va comentar, compungit, que “em passo tota la vida reivindicant el catalanisme i cagant-me en Espanya i tal, i després dic bueno, vale…”. La lingüista li va treure importància a aquestes expressions incorrectes, sobretot perquè Díaz les fa en un late night. Cagar-se en Espanya a Zona Franca també deu estar justificat per aquest mateix motiu. Si més no, això és el que pensen els responsables de TV3 i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que han explicat, en seu parlamentària, que donen per bons els insults a Espanya adduint que entren dins dels “límits de l’humor”.

El darrer programa del 2022 de Zona Franca, emès el dijous 29 de desembre, es va cloure amb una representació d’Els Pastorets en la qual Díaz i la col·laboradora Irene Minovas van interpretar dos dels seus protagonistes Lluquet i Rovelló. Enmig del seu diàleg va aparèixer un dimoni que els va dir en castellà: “Buenas tardes, amables caballeros, ¿podrían decirme que hacen ustedes alterando el orden público?. Minovas va destacar que el dimoni parlava en castellà i va dir: “pregunta parlamentària al canto. L’Anna Grau ja ho deu estar apuntat això”. Es referia a la diputada de Ciutadans que ha denunciat sovint al Parlament els insults a Espanya i a altres col·lectius vulnerables que es fan a Zona Franca. Grau farà la pregunta parlamentària de la qual es van burlar Díaz i Minovas. Ho va anunciar en una piulada: “Al late night de TV3 el dimoni dels Pastorets és constitucionalista, parla espanyol… i sí, me n’he assabentat i us caurà una pregunta parlamentària. A la comissió de control de la CCMA me’n vull anar, vols venir tu @joeldiazbrah?”. El presentador, el nom complert del qual és Joel Díaz Braña, li va contestar amb una piulada etiquetant TV3 i la CCMA: “Vull esmorzar!!!”.

El dimoni castellanoparlant es va referir als dos pastorets com a “catalufos” i va exigir que dissolguessin la seva reunió. Ells es van quedar pensatius, Minovas va preguntar “Marxem d’Espanya?” i Díaz va contestar: “Marxem”. Tornaran avui amb l’entrada triomfal del presentador cridant “puta nit i bona Espanya” i els aplaudiments entusiastes del públic.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Joel Díaz: “Em passo la vida cagant-me en Espanya” (TV3, 27 de desembre)”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.