El TSJC obliga una escola a fer una matèria troncal en castellà

El centre haurà de garantir una de les assignatures principals en castellà, però no fixa percentatges

Escola catalana

L’Assemblea per una Escola Bilingüe assegura que ha trobat una escletxa per ampliar les hores de castellà a les aules, i esquivar així la nova llei d’educació que prohibia fixar percentatges.

Es basa en una nova sentència del TSJC que obliga una escola a fer una assignatura més en castellà. Des del departament, però, especifiquen que en aquesta aula ja s’hi feia una matèria troncal en castellà com a mesura cautelar, i, per tant, la sentència no canvia res.

Des que el Govern va aprovar la nova llei, el TSJC ha reconegut que la sentència que obligava a fer el 25% de classes en castellà ha quedat en paper mullat. En conseqüència, no ha imposat més classes en castellà als casos nous que li arriben.

En canvi, els jutges sí que han decidit que els centres on ja es feia més castellà per la petició d’algunes famílies com a mesura cautelar ho mantinguessin. Ara un d’aquests casos ja té sentència i els magistrats opten per continuar imposant el castellà.

L’argumentació de la sentència diu explícitament que no fixa un percentatge, però que s’ha d’impartir en castellà com a mínim una assignatura principal que no sigui la de llengua castellana. Pel portaveu de l’Assemblea i exdiputat de Ciutadans, José Domingo, això obre la porta a esquivar la nova llei.

I tot plegat pendents que el Constitucional digui si la llei que elimina la possibilitat de fixar percentatges és vàlida o vulnera el dret dels alumnes castellanoparlants.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari