El Senat aprova derogar la sedició i rebaixar la malversació

La reforma tira endavant amb 140 vots a favor i 118 en contra

Imagen de un pleno del Senado

El ple de Senat ha aprovat aquest dijous la reforma del Codi Penal que deroga el delicte de sedició, el substitueix per un tipus penal agreujat de desordres públics, i rebaixa les penes del delicte de malversació.

Aquests canvis han superat la votació a la Cambra Alta per 140 vots a favor, 118 en contra i tres abstencions. L’entrada en vigor de la reforma del Codi Penal no arribarà abans de finals del mes de gener, ja que el termini legal per a l’entrada en vigor és de vint dies a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que previsiblement serà la setmana vinent.

De la votació d’aquest dijous han quedat fora les disposicions que modificaven el sistema d’elecció dels magistrats del Tribunal Constitucional nomenats pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ). La tramitació d’aquestes disposicions va ser paralitzada dilluns pel mateix Constitucional a instàncies del recurs amb què el PP va sol·licitar-li mesures cautelaríssimes.

El Senat, per la seva part, havia presentat un recurs per frenar aquestes mesures, però el Constitucional el va desestimar aquest dimecres en un ple extraordinari que va decantar-se a favor del plantejament del sector conservador per sis vots a cinc.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari