Illa advoca per una consulta sobre l’autogovern, però no per a l’autodeterminació

El cap de files del PSC proposa a ERC negociar “d’igual a igual” els pressupostos

Salvador Illa

Foto: PSC

El líder del PSC, Salvador Illa, s’ha mostrat partidari que els catalans votin sobre l’autogovern en una consulta, però no “per a una ruptura, per a l’autodeterminació”, en una entrevista concedida a El Confidencial.

Illa ha indicat que li semblaria bé si, “fruit del diàleg entre catalans i els seus partits, s’arriba a un consens sobre com organitzar l’autogovern de Catalunya que competir la comunitat catalana”, però no creu que una consulta com aquesta es convoqui aviat.

El cap de files socialista no veu l’actual govern català, que té el suport de 33 diputats, en condicions de completar la legislatura l’any 2025, però ha manifestat que la seva prioritat és intentar governar en solitari si aconsegueix més de 40 escons en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya.

Pel que fa als pressupostos del 2023, Illa ha previst que no s’aprovin enguany per l’actitud del president, Pere Aragonès, i ha reiterat la seva disposició per aprovar-los, però planteja negociar-los “d’igual a igual” amb ERC.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari