“Subnormal”, “retardat”, “mongol”, “vine a menjar-me el cul, desgraciat”, repertori dialèctic del presentador ‘estrella’ de les nits de TV3

“Crec en l’insult. Hi crec en tant que crec que hi ha persones que mereixen ser ofeses”, respon Joel Díaz a la diputada de la CUP Dolors Sabaté en un fil de Twitter

Manel Vidal i Joel Díaz, al programa 'Zona Franca', de TV3, el passat 5 de desembre

Manel Vidal i Joel Díaz, al programa 'Zona Franca', de TV3, el passat 5 de desembre

Joel Díaz, el presentador de l’aposta milionària de TV3 per les nits de dilluns a dijous, Zona Franca, té l’insult fàcil. Sovint utilitza la paraula “subnormal” per insultar aquelles persones que critica al programa. La diputada de la CUP Dolors Sabater li ho ha recriminat en un missatge de Twitter però no l’ha convençut que fer servir aquesta paraula amb un to despectiu és lamentable.

“A mi això dels subnormals m’ho has d’explicar @joeldiazbrah perquè no ho entenc”, li ha dit Sabater i ho ha acompanyat amb l’enllaç a un article que havia escrit temps enrere sobre l’ús de la paraula “subnormal” com insult. “Em dol molt endins, i em desconcerta la inconsciència dels qui la maneguen. De vegades no puc evitar apropar-me  a qui la diu, i fer-li adonar que els subnormals no han escollit ser-ho”, va escriure la diputada de la CUP en aquell article. La resposta de Díaz  ha estat “doncs penso que no hi estic d’acord, Dolors. En primer lloc, sí que crec en l’insult. Hi crec en tant que crec que hi ha persones que mereixen ser ofeses. En segon lloc, penso que la millor manera de deslligar la paraula “subnormal” del seu significat original és, precisament, donant-li un altre significat. Perquè? Perquè prohibir paraules em sembla, en general, una absurditat”.

Un col·laborador de Zona Franca i soci de Joel Díaz al negoci radiofònic i teatral La Sotana, Manel Vidal, comparteix l’hàbit d’utilitzar la paraula “subnormal”. “Hi ha molt de subnormal a Twitter”, va comentar Vidal en la seva intervenció a Zona Franca del passat dilluns dia 5. Curiosament, Díaz el va tallar per dir: “No està bé insultar ara”. Davant la cara de sorpresa de Vidal, el presentador es va justificar: “Era per deixar-te fora de joc”.

La tendència a insultar de Joel Díaz ha ocasionat que Twitter li hagi tancat el seu perfil en tres ocasions. Els primers capítols de Zona Franca van posar en evidència aquesta inclinació seva incloent-hi una secció en la qual entrevistava persones a les quals havia insultat. Aquesta secció, en la qual va intervenir el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, no ha tingut continuïtat.

L’última piulada seva que ha tingut problemes a Twitter ha estat una que va escriure arran d’una enganxada amb un usuari d’aquesta xarxa social. “Ja saps on trobar-me, mongol”, li va dir. El propi Díaz va ensenyar al seu perfil que aquesta piulada havia estat eliminada per Twitter a França.

“Vinga que et petin, subnormal”, “Això és el millor argument que tens, retardat?”, “vine a menjar-me el cul, desgraciat”, “encara em menjaries l’anus, tu” o “ets un sac de merda, mentider”, són algunes de les expressions incloses al seu perfil de Twitter les darreres setmanes, sovint en rèpliques a usuaris que critiquen alguna afirmació feta a Zona Franca. Val a dir que molts dels seus 46.000 seguidors en aquesta xarxa aplaudeixen els seus insults. “Els Gabachos són uns mongols”, deia un. “Quina pell tant fina aquests francesos”, escrivia un altre. En canvi, un usuari, que té com a frase de capçalera al seu Twitter “viurem lliures o morirem”, li recriminava l’ús de les paraules “subnormal” i “mongol”: “També ho farien si tinguessin un familiar amb problemes mentals?”.

El director de TV3, Sigfrid Gras, va dir en la darrera sessió de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament que s’havia creat un comitè perquè l’ús que fan de Twitter els seus treballadors no perjudiqui la imatge d’aquesta televisió. Deu dies després d’aquest anunci, un usuari de Twitter penjava un vídeo d’una dona esnifant cocaïna i l’acompanyava d’aquest comentari: “En Joel Díaz, abans de cada programa a La Sotana”. La rèplica de Díaz va ser aquesta: “Vols dir que no és la teva mare embarassada de tu? Mira-te-la bé”. La resposta a un altre tuitaire que havia escrit “El Joel és posco” va ser “la teva puta vella”.

Caldrà veure com valora la comissió que acaba de crear la CCMA l’efecte que tenen sobre la imatge de TV3 els comentaris i l’estil del seu presentador estrella de les nits de dilluns a dijous.

(Visited 609 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari