La canonada d’hidrogen verd entre Barcelona i Marsella costarà 2.500 milions d’euros

El projecte ha estat acordat per França, Espanya i Portugal i hauria d'estar enllestit el 2030

Emmanuel Macron, Úrsula von der Leyen, Pedro Sánchez i António Costa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presentat aquest divendres l’H2Med, el nou hidroducte entre Barcelona i Marsella. Una obra colossal de 455 quilòmetres que costarà 2.500 milions d’euros i que, finalment, no portarà gas. El projecte ha estat acordat per França, Espanya i Portugal.

La canonada, que no estarà enllestida fins al 2030, es dissenyarà exclusivament per transportar hidrogen verd, amb l’objectiu de garantir que Europa n’assumeix la meitat del cost.

L’hidroducte ja no portarà gas, tal com es preveia inicialment, sinó que transportarà únicament hidrogen verd, la que està cridada a ser l’energia del futur, sobretot en termes de mobilitat. I és que la Unió Europea només subvenciona el 50% dels projectes si són per a noves tecnologies.

Per això, el projecte, que s’ha presentat a Alacant amb la presència d’Emmanuel Macron, Úrsula von der Leyen i António Costa amb motiu de la cimera EU-MED 9, s’ha plantejat amb tres objectius principals: reduir les emissions, confirmar el trànsit de les energies fòssils a les energies ecològiques i garantir l’autonomia energètica d’Europa.

Alhora, Sánchez ha explicat que amb aquest acord, “Espanya pretén ser una de les potències mundials d’hidrogen verd” la seva alta capacitat de produir-lo a través de tecnologies verdes.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari