Les escoles privades de música reclamen al Govern un finançament just, suficient i equitatiu

Convoquen concentracions i actes de protesta perquè es faci arribar l’ensenyament musical al màxim nombre de ciutadans independentment de la seva residència i ingressos

Protesta per reclamar un finançament just de les escoles de música, davant del 'Taller de músics'

El passat 22 de novembre -festivitat de Santa Cecília, patrona de la música- un gran nombre d’escoles de música d’iniciativa privada de tot Catalunya varen dur a terme a l’entrada dels seus centres una acció reivindicativa per a reclamar un finançament just, suficient i equitatiu. L’acció va consistir en una concentració simbòlica d’alumnes, professorat i comunitat educativa de cada centre, amb instruments musicals però sense actuar, a fí de manifestar el malestar per la situació que pateixen aquests centres. En aquestes concentracions es va llegir el Manifest de Santa Cecília, promogut per EMIPAC (Escoles de Música d’Iniciativa Privada de Catalunya), l’associació que agrupa aquest tipus de centres d’ensenyament musical.

El president d’EMIPAC, Llorenç Domènech, assegura que “aquesta concentració simbòlica només és l’inici d’una campanya continuada d’accions a tots els nivells: polítics, Departament d’Educació, opinió pública, etc… campanya que no acabarà fins que s’aconsegueixin les reivindicacions justes que reclamem”. Al Manifest de Santa Cecília s’hi denuncia que “la situació que històricament pateixen les escoles de música autoritzades de titularitat privada a Catalunya, imprescindibles a les seves demarcacions, és clarament discriminatòria per a les famílies i alumnes d’aquestes escoles” i que “aquesta situació sostinguda en el temps, ha situat a les escoles de música de titularitat privada (en la seva immensa majoria microempreses, cooperatives, associacions, fundacions o fins i tot autònoms) en una situació de precarietat econòmica extrema que està abocant a moltes escoles, algunes d’elles centenàries, a la seva desaparició”.

Per aquest motiu demanen al Parlament i al Govern de la Generalitat que “amb la finalitat que tots compartim de fer arribar l’ensenyament de la música al màxim nombre de ciutadans del nostre país amb independència de la seva residència i situació sòcio-econòmica (…) adoptin les mesures financeres necessàries per evitar la desaparició d’una part insubstituïble i imprescindible de l’ensenyament musical a Catalunya, com son les vuitanta escoles de música autoritzades pel Departament d’Educació d’iniciativa privada de gran arrelament i trajectòria de molts anys de servei a la comunitat, i que es posi fi a una situació històrica de discriminació de les més de 15.200 famílies i alumnes i més de 1.300 docents que posa en risc tant l’educació musical d’aquests alumnes com els esmentats llocs de treball”.

A més, exigeixen que “s’estableixi un sistema de finançament de les escoles de música autoritzades del Departament d’Educació que sigui equitatiu per tots els alumnes i famílies de TOTES les escoles de música autoritzades, que tingui en compte les circumstàncies familiars i sòcioeconòmiques dels alumnes i NO la titularitat de l’escola on s’estudia i que sigui suficient, sostenible i equitatiu per TOTES les escoles de música autoritzades siguin de titularitat municipal o d’iniciativa privada”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.