Barcelona aplicarà la “taxa Amazon” a partir del març

L'Ajuntament farà pagar a 26 operadores per ocupar l'espai públic quan fan les entregues

L’Ajuntament de Barcelona farà pagar a Amazon i altres grans operadors postals per ocupar l’espai públic quan fan el repartiment a domicili a partir del març vinent. Barcelona serà la primera ciutat de l’estat que aplica aquesta taxa.

La nova taxa, que ha d’entrar en vigor l’any que ve, gravarà amb un tipus de l’1,25% els ingressos pel transport a domicili d’aquestes grans empreses de distribució.

L’Ajuntament de Barcelona ha accelerat la posada en marxa d’aquesta taxa que fa temps que es vol aplicar. Es coneix com a “taxa d’Amazon” perquè és l’operador que més pagarà perquè és qui més ingressa en repartiments a domicili a Barcelona.

La taxa afectarà 26 plataformes, cinc de les quals concentren el 62% del volum de negoci a la ciutat. En queden exempts de pagar aquest nou impost els repartiments que es fan a punts de recollida i tampoc l’hauran de pagar les empreses que no arribin a facturar un milió d’euros. Per tant, en quedarà exempt el petit comerç i les petites empreses de repartiment.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, diu que es vol fer justícia amb el petit comerç i fomentar un canvi d’hàbits del consumidor. L’Ajuntament de Barcelona espera recaptar amb aquest nou impost dos milions i mig d’euros.

“Aquesta taxa persegueix un canvi d’hàbits, fomenta el comerç de proximitat, i iguala condicions de competició. Volem fomentar que la gent vagi a buscar els paquets que compren per internet a punts concrets de la ciutat i així evitar veure Barcelona plena de motos, cotxes i camionetes”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.