Aragonès acusa davant l’ONU Espanya de minoritzar el català

El president de la Generalitat denuncia que l’obligatorietat del castellà provoca una vulneració dels “drets nacionals dels catalans”

Pere Aragonés, en el 15è Fòrum de les Nacions Unides per a Qüestions de les Minories

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha retret a Espanya que no reconeix ni protegeix “com es mereix” la llengua catalana, durant la seva intervenció en el 15è Fòrum de les Nacions Unides per a Qüestions de les Minories, aquest dijous, a Ginebra (Suïssa).

Aragonès, tot i reconèixer avenços en les polítiques lingüístiques des de la recuperació de la democràcia a Espanya, ha denunciat “un procés conscient de recentralització política i econòmica, així com d’assimilació nacional, cultural i lingüística”, i ha defensat que existeix a Catalunya un “clar consens” per “aturar la substitució de la llengua catalana per la castellana”.

El president de la Generalitat, que s’ha presentat com el representant d’una “nació sense Estat”, ha defensat que és necessari habilitar instruments en defensa dels “drets lingüístics de les llengües minoritzades com el català”, i ha considerat que no és una llengua minoritària, adduint que té 10 milions de parlants, sinó minoritzada per Espanya.

Sobre l’estatus del castellà, Aragonès ha manifestat que “fer obligatòria la llengua estatal en nacions sense estat com Catalunya, implica una erosió sistemàtica de l’estatus de la llengua minoritària que vulnera els drets nacionals dels catalans”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.