Sánchez i Costa volen “convertir a la Península Ibèrica en el principal exportador d’hidrogen verd” a Europa

El primer ministre de Portugal ha assegurat que “per fer front a reptes globals, també ha d'haver-hi una acció conjunta a nivell global”

La portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero; el president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el primer ministre de Portugal, António Costa (PSOE)
La portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero; el president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el primer ministre de Portugal, António Costa (PSOE).

Pedro Sánchez ha estat el primer espanyol nomenat president de la Internacional Socialista (IS). En la inauguració del XXVI Congrés de l’organització, el líder del Govern central ha assegurat que Espanya i Portugal volen “convertir a la Península Ibèrica en el principal proveïdor d’hidrogen verd” a Europa.

“Que en la Península Ibèrica puguem convertir-nos en aquesta potència exportadora d’energia neta, barata, sobirana i que obeeix a uns compromisos climàtics és una cosa per la qual val la pena treballar”, ha afirmat Sánchez. “Compatibilitzar el creixement econòmic amb la preservació del planeta és un dels grans reptes als quals ens enfrontem. Hem de ser capaços de presentar un projecte a les generacions futures des del socialisme”, ha expressat María Jesús Montero, ministra d’Hisenda i portaveu del Govern central.

L’obstacle: la dreta

Sánchez ha indicat que un dels principals obstacles que hi ha al nostre país per lluitar contra el canvi climàtic és el negacionisme d’una part de l’oposició: “A Espanya tenim una ultradreta que no creu en el canvi climàtic i una dreta que admet que sí que existeix el canvi climàtic, però actua com si no hi hagués aquest problema”.

La dreta té dificultats per comprendre el que és necessari fer perquè la transició ecològica sigui possible. S’ha oposat a la inversió en energies renovables i a l’aposta per l’hidrogen verd”, ha explicat el primer ministre de Portugal, António Costa.

La solució ibèrica

El president de l’executiu espanyol ha insistit en la importància d’unir esforços entre Espanya i Portugal: “El socialisme ibèric és la solució als reptes als quals s’enfronten les nostres societats”.

“La solució ibèrica representa el compromís d’allò públic per posar l’economia al servei de la gent”, ha expressat. “La cooperació i la col·laboració dels governs progressistes del món és molt important, així com donar suport als partits progressistes a països en procés de consolidació democràtica”, ha afegit.

Costa ha indicat que la Península Ibèrica ha de treballar unida per aconseguir els seus objectius. “En els últims anys ha quedat clar que, per fer front a reptes globals, també ha d’haver-hi una acció conjunta a nivell global”, ha sentenciat.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari