Espanya i l’Eurocambra reclamen al TGUE que rebutgi el recurs de Puigdemont contra la retirada de la immunitat

L'expresident català va recórrer contra una carta amb què David Sassoli, expresident del Parlament Europeu, va respondre a 38 diputats

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya (Junts)
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya (Junts).

El Parlament Europeu i l’Advocacia de l’Estat han reclamat aquest dijous, en la primera de les dues vistes clau per al futur de Carles Puigdemont, que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) rebutgi el recurs que l’expresident català i eurodiputat va interposar contra la carta amb què David Sassoli, sent expresident del Parlament Europeu, va respondre a 38 diputats el 2019, avança El Periódico.

Aquests representants, entre els quals hi havia la catalana Diana Riba (ERC), van reclamar a Sassoli que la immunitat com a eurodiputat protegís Puigdemont contra les euroordres cursades pel jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

L’argument del Parlament Europeu és que una carta no es pot impugnar, perquè Sassoli només hi responia que tan sols l’afectat podia formalitzar aquesta petició. L’advocat de l’Eurocambra, en definitiva, addueix que la demanda de Puigdemont no té efecte jurídic per aquest motiu.

Per la seva part, l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha defensat que en té, i ha argumentat que si l’aleshores president de l’Eurocambra hagués enviat la carta a la comissió jurídica, hauria evitat que Llarena cursés euroordres.

A més, segons la mateixa informació, Boye ha assenyalat que al·legacions espanyoles no coincideixen amb el contingut de resolucions del Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional, extrem rebutjat per l’Advocacia de l’Estat.

En representació d’Espanya, aquest òrgan ha replicat que no és possible tergiversar el contingut de les sentències i interlocutòries aportades en aquest afer, i ha indicat que es poden consultar en la base de dades del Poder Judicial.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari