El Govern indemnitzarà amb 40.000 euros les mares dels fills assassinats per violència masclista

Igualtat vol ampliar notablement les ajudes a les víctimes, però depèn de l'aprovació dels pressupostos

La consellera d'Igualtat, Tània Verge

Foto: Parlament de Catalunya (Sergio Ramos Ladevesa)

El Departament d’Igualtat de la Generalitat, encapçalat per la consellera Tània Verge, treballa en un increment de les indemnitzacions per violència masclista i, com ha avançat El Periódico, pretén elevar fins a gairebé els 40.000 euros la quantitat econòmica que reben tant els fills de dones víctimes de feminicidis com les mares que perden els seus fills per violència vicària. Els canvis, plantejats en el marc de la llei 5/2008, busquen simplificar els tràmits per tal que moltes més dones puguin accedir a les indemnitzacions, i garantir el dret a la reparació de les víctimes de la violència masclista, expliquen des de la conselleria.

Així, les indemnitzacions a fills i filles de dones víctimes d’un feminicidi passaran dels 6.639 euros als 39.838 euros i, per poder cobrar-les, no caldrà presentar una sentència judicial que corrobori la violència masclista prèviament a l’assassinat de la mare. D’altra banda, es reconeix per primer cop el dret de les mares a ser indemnitzades per l’assassinat del seu fill o filla en els casos de violència vicària, i les diligències policials seran suficients per acreditar el cas i rebre la indemnització de 39.838 euros.

Una altra de les novetats que Igualtat pretén aplicar és que les víctimes de violència masclista no hauran d’aportar un certificat mèdic per acreditar lesions o seqüeles, sinó que amb una sentència judicial que constati el que han patit hi haurà prou per accedir a la indemnització de 3.319 euros per a dones supervivents de la violència masclista, fet que permetrà que moltes més víctimes accedeixin a l’ajuda. A més, totes les indemnitzacions seran compatibles amb la Renda Garantida de la Ciutadania, de manera que obtenir aquestes ajudes no serà un impediment per a accedir a altres.

Les propostes del Departament que encapçala Verge estan incloses en la llei d’acompanyament dels pressupostos, així que estan subjectes a l’aprovació dels comptes. La consellera vol arribar a totes les dones de Catalunya que necessitin la indemnització, sense límit màxim, i en cas de no aconseguir aprovar els pressupostos, tractarà que almenys puguin tirar endavant algunes de les mesures.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.