Rússia i Ucraïna s’acusen de bombardejar la planta nuclear de Zaporíjia

El Ministeri de Defensa rus ha assenyalat que els projectils van explotar al sostre d'un “edifici especial” entre els blocs energètics número 4 i 5

Imatge de la central nuclear de Zaporiyia durant la visita dels membres de la missió d'experts de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA)
Imatge de la central nuclear de Zaporiyia durant la visita dels membres de la missió d'experts de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA).

Rússia i Ucraïna s’han acusat mútuament de bombardejar la central nuclear de Zaporíjia després que s’hagin registrat fortes explosions durant el matí d’aquest diumenge, 20 de novembre.

Kíev “no atura les seves provocacions destinades a crear l’amenaça d’una catàstrofe provocada per l’home a la planta nuclear de Zaporíjia”, ha assegurat el Ministeri de Defensa rus en un comunicat, on ha afirmat que entre el dissabte i el diumenge les forces ucraïneses van disparar més de 20 “projectils de gran calibre”.

El Ministeri rus ha assenyalat que els projectils van explotar al sostre d’un “edifici especial” entre els blocs energètics número 4 i 5. Malgrat els bombardejos, ha afegit, “el nivell de radiació en la zona de la central continua estant conforme a la norma”.

L’agència nuclear d’Ucraïna ha acusat poc després als russos d’haver bombardejat la central. “Aquest matí del 20 de novembre de 2022, com a resultat de nombrosos bombardejos russos, es van registrar almenys 12 impactes contra el territori de la central nuclear de Zaporíjia”, ha indicat Energoatom, que ha acusat els russos de “posar en perill a tothom una vegada més”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides