Els promotors titllen de fracàs les polítiques d’habitatge protegit de Colau

Només s'han generat 52 llars de protecció oficial amb les mesures del govern municipal liderat per Barcelona en Comú, segons l’APCE

Bloc de pisos de protecció oficial (Ajuntament de Barcelona)
Bloc de pisos de protecció oficial (Ajuntament de Barcelona).

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i la patronal Foment del Treball han afirmat que les polítiques d’habitatge protegit del govern d’Ada Colau són un fracàs. L’APCE ha informat que la norma urbanística del 2018 de l’Ajuntament de Barcelona ha generat únicament 52 llars malgrat obligar a destinar un 30% d’habitatges protegits en les noves promocions i en grans rehabilitacions de 600 metres quadrats de sòl.

El parc assequible no arriba ni al 1’5% (a altres països europeus supera el 20%), segons ha explicat el president dels promotors catalans, Xavier Vilajoana. Ha tendit la mà per continuar dialogant amb el govern municipal i ha denunciat que per obtenir aquestes xifres han hagut de demanar-les a través del portal de la transparència perquè no se’ls han facilitat malgrat haver-les reclamat durant mesos.

“És un fracàs estrepitós de l’alcaldessa Colau”, ha expressat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. “Cal intentar que les lleis tinguin un impacte real, perquè, si no, s’estan malbaratant diners públics”, ha retret Vilajoana.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari