La CGT denuncia a Inspecció de Treball presumptes irregularitats del Bicing

El sindicat critica la manca de bicicletes i de mecànics i alerta de la poca transparència de l'empresa

Bicing

La Confederació General de Treballadors (CGT) ha presentat davant la Inspecció de Treball una denúncia per les “diverses irregularitats” que es produeixen en el servei de Bicing. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que no s’està complint el plec de condicions tècniques que dicta l’adjudicació a l’UTE Pedalem Barcelona, i que tant l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’empresa pública Barcelona de Serveis Municipals (BSM), com l’UTE donen una imatge del servei que no es correspon amb la realitat.

La CGT ha assegurat que el Bicing “no funciona bé” i que “constantment” hi ha una manca de bicicletes: “De les 7.000 que en teoria han d’estar disponibles (4.000 mecàniques i 3.000 elèctriques) han arribat a estar inutilitzables fins a 3.000 el juliol, i quantitats similars altres mesos”. A més, el sindicat ha assenyalat que l’UTE Pedalem “ha ideat un sistema que deixa bicicletes trencades als ancoratges del carrer i no comptabilitzen com a averiades“, fet que la CGT denuncia que suposa un perill pels usuaris, sobretot en cas que l’avaria es produeixi en els frens de la bici.

D’altra banda, el sindicat també ha exposat les mancances que presenta la plantilla de mecànics -24 per a 7.000 bicicletes-  i ha destacat que l’increment de vehicles elèctrics ha dificultat “enormement” les reparacions i el manteniment. “També és vergonyós que als supervisors de BSM que han de vigilar que es compleix el contracte amb l’UTE Pedalem se’ls obligui a fer reparacions a les bicicletes”, ha afegit la CGT, que ha instat l’empresa municipal a “exigir” a l’UTE que tingui “una plantilla adequada al creixement que ha tingut”.

El sindicat també ha manifestat que els vehicles que condueixen els treballadors “no són els adequats” i que la xifra total és inferior a la prevista pel plec. A més, ha denunciat que la companyia no doni informació al Comitè d’Empresa sobre els comptes econòmics, fet que “impedeix conèixer la seva evolució” i crea “una pantalla opaca davant dels treballadors”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.