El Comú de Lleida exigeix el cap del tinent d’alcalde Postius pel cas Singular

Considera ha de plegar o ser destituït com a responsable de "presumibles anomalies" assenyalades per Antifrau en la contractació pública

L'alcalde Miquel Pueyo (dreta) i el tinent d'alcalde Toni Postius (esquerra).

El Comú de Lleida ha exigit aquest dimecres al tinent d’alcaldia de la Paeria i regidor d’Urbanisme, Toni Postius (Junts), que deixi el càrrec assumint, d’aquesta manera, la responsabilitat política després de l’obertura d’un expedient informatiu a la Paeria, a instàncies de l’Oficina Antifrau, relatiu a unes “presumibles anomalies” en la contractació pública entre el 2019 i el 2020.

Es tracta del cas Singular, que va costar l’any passat el càrrec de regidor d’Esports a Sergio González (Junts), i que, segons destaca el Comú, afecta també l’àrea d’Urbanisme. De fet, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, segons ha informat amb un comunicat la Paeria, ha iniciat l’expedient per determinar “si va concórrer causa d’abstenció per part dels electes locals“, en plural.

La sortida de González del govern municipal es va produir quan un informe elaborat per dues regidores va alertar d’“anomalies ètiques” en el procés d’adjudicació de tres contractes.

Postius va defensar llavors, citant l’informe, que totes les contractacions sota sospita es van fer segons la llei, però també va considerar que González s’hauria d’haver abstingut per motius ètics d’intervenir en aquests processos, després que circulessin fotos de l’exresponsable d’Esports amb representants de l’empresa adjudicatària Singular Lleida, fetes durant la campanya electoral de Junts.

El Comú de Lleida considera que aquella destitució va tancar en fals el denominat cas Singular, que González va ser “un cap de turc”, i que Postius, com a responsable d’Urbanisme, hauria d’afrontar conseqüències. En aquest sentit, ha anunciat que demanarà a l’alcalde Pueyo que el destitueixi si ell no plega.

La regidora del Comú Elena Ferre, que era la responsable municipal de Lluita contra la Corrupció quan va esclatar el cas, ha conclòs que Antifrau ha avalat la possible existència d’un conflicte d’interès, reflectida en l’informe del qual és coautora, i ha argumentat que Postius té “una responsabilitat clara perquè és qui tenia capacitat per prendre decisions des d’Urbanisme i qui acumulava la major part dels contractes amb aquesta empresa”.

Les suposades anomalies investigades per Antifrau es relacionen amb l’atorgament continuat de contractes menors a Singular Lleida, bàsicament d’obres de manteniment, per a les quals ja hi havia una empresa contractada. Entre altres pràctiques denunciades hi hauria el fraccionament de contractes i la concurrència d’aspirants extints i d’ofertes amb defectes de forma.

(Visited 157 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari