L’empresari que la Guàrdia Civil considera el cap del CNI digital català viu a Nova York des de fa un mes

Miguel Montero, director executiu de la societat Atomian Cognitive Architecture, dedicada a la intel•ligència artificial, diu que és víctima d’una persecució policial i periodística

Miguel Montero de Quadras en una entrevista a The New Barcelona Post

Un dels informes de la Guàrdia Civil que s’ha conegut en aixecar-se el secret del sumari de la investigació del jutge Manuel García Castillón sobre el paper dels CDRs en el procés independentista català situa l’empresari Miguel Montero de Quadras com a màxim responsable del que es coneix com el CNI digital català.  Amb aquest nom s’ha batejat la plataforma que impulsa l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont per constituir una república digital que disposi d’una criptomoneda pròpia i on es puguin celebrar eleccions on line. Montero de Quadras s’ha instal·lat a Nova York des del passat 23 de setembre.

Miguel Montero apareix en dos grafismes inclosos en aquest informe. En un forma part del grup de cinc persones que integren el que anomenen “òrgan de gestió de la plataforma digital del Consell per la República Catalana”. L’altra grafisme detalla els assistents a dues trobades secretes celebrades a Cabrils i Montmaneu en les quals hi van participar 14 persones, entre les quals hi havia Ramir de Prorrata-Doria, ex-candidat de JuntsxCatalunya a les eleccions al Parlament del 2017; David Queralt, actual cap de l’Àrea de Continguts en Riscos, Emergències i Protecció Civil de la Generalitat; Roger Cumeras, “membre de la comissió d’interlocució dels CDRs” a l’informe; Francesc Claret, mosso d’esquadra adscrit al Servei d’Informació d’aquest cos, i membres d’algunes policies locals i de l’Assemblea Nacional Catalana. Si el primer grup estava centrat en la solució tecnològica de la creació de la república digital catalana que promou Puigdemont, el segon coordinava activitats i mobilitzacions concebudes per intentar controlar el territori català cas d’una nova proclamació de la independència de Catalunya.

Montero, que és el director executiu de l’empresa Atomian Cognitive Architecture, especialitzada en el desenvolupament d’aplicacions d’intel·ligència artificial, nega cap vinculació amb aquestes activitats i atribueix que aparegui en aquest informe a una persecució policial i periodística de la qual assegura que no en sap les raons.

Malgrat que assegura que no vol barrejar les seves opinions personals amb la seva activitat professional, els vincles de Montero amb l’independentisme i algunes de les persones que la Guàrdia Civil considera que van treballar amb ell per crear la plataforma digital de Puigdemont són evidents. El 2 d’octubre del 2017 escrivia al seu perfil de Linkedin que l’endemà donaria suport a la vaga general convocada per “la terrible repressió contra els drets fonamentals més elementals que hem patit des de la dictadura de Franco” i demanava als que justificaven “aquest atac intolerable contra persones indefenses, civils pacífics” que el retiressin dels seus contactes. “Mai no faré negocis amb vosaltres”, va escriure.

El 5 d’octubre de l’any passat, quan El Confidencial va publicar que Montero estava darrere del perfil de Twitter @CNICatalunya va anunciar que es querellaria contra aquest mitjà i el redactor que escrivia la informació. Ara, quan s’ha conegut l’informe de la Guàrdia Civil que l’incrimina en aquest CNI digital ha anunciat, des de Nova York, que ha posat la seva defensa en mans de Gonzalo Boye, l’advocat de Puigdemont.

Pel que fa al seu canal de Twitter, @mike_atomian, el 26 d’octubre tenia 348 seguidors i seguia 275 perfils. Entre els que el segueixen hi ha Tsunami Democràtic, Josep Maria Ganyet, un dels activistes que la Guàrdia Civil inclou en el CNI digital, o Maria Dolors Gonyalons, coordinadora del grup Escuts per la República. Ell segueix també a Ganyet, uns quants trolls independentistes o Marc Planagumà, de Primàries Catalunya.

El perfil de Twitter @CNICatalunya va acompanyat del nom Miquel. Miguel Romero assegura que no és ell.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.