Pilar Rahola va ocupar 7 hores i 10 minuts de TV3 entre els mesos de gener i abril

Ja no surt a cap programa de la televisió pública on va passar de cobrar 27.000 euros el 2020 a 8.400 el 2022, a part dels ingressos que rebia per participar al ‘FAQS’ que mai s’han fet públics

Pilar Rahola, a la seva Tribuna del programa 'Tot es mou' de TV3, el passat 14 de març

La periodista Pilar Rahola, defensora ultrancera del processisme i de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, ha deixat de participar en tertúlies i programes de TV3. La seva presència constant a diversos programes de la televisió pública de la Generalitat i el seu estil basat en alçar la veu i interrompre els que li porten la contrària va ser motiu de queixa freqüent a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per part dels diputats i diputades dels partits de l’oposició i, també, d’ERC. Va ser la tertuliana i comentarista que més temps va ocupar a TV3 entre els mesos de gener i abril d’aquest any, segons l’informe sobre “L’observança del pluralisme polític a la televisió i a la ràdio” realitzat per l’Àrea de Continguts del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC): 7 hores 10 minuts i 24 segons.

Aquests més de set hores en què Pilar Rahola va difondre les seves opinions a TV3 durant aquells mesos es van repartir entre les 4 hores 46 minuts i 59 segons que va intervenir al programa FAQS i les 2 hores 23 minuts i 25 segons a Tot es mou. A Tot es mou hi tenia una tribuna per ella sola, on feia les seves intervencions (13) en conversa amb la presentadora, Helena García Melero. Al FAQS participava setmanalment en un cara a cara amb un interlocutor que anava canviant cada emissió. Entre els mesos de gener i abril va intervenir en 16 ocasions en el magazine de la nit dels dissabtes, presentat per Cristina Puig. En una ocasió ho va fer en solitari.

A l’anterior informe del CAC sobre la pluralitat a la ràdio i la televisió catalanes, corresponent al periode de setembre a desembre del 2021, hi constava que Pilar Rahola havia ocupat 8 hores 30 minuts i 12 segons, de les quals 2 hores 59 minuts i 52 segons corresponien a les seves intervencions a Tot es mou i 5 hores 30 minuts i 20 segons a les que va fer al FAQS. És a dir, d’un trimestre a l’altra va perdre una hora i vint minuts de protagonisme a la pantalla de TV3.

L’any 2020, Pilar Rahola va ingressar 27.000 euros per les seves tribunes a Tot es mou. L’any passat es va reduir el nombre d’ocasions en què va anar al programa i, per tant, els seus ingressos se’n van ressentir. El 2021, va rebre 13.200 euros de Tot es mou. El 2022 n’ha rebut 8.400 euros. Ja no en rebrà més. Ni de Tot es mou ni del FAQS, programa que ha estat suprimit i del qual no s’ha sabut mai quants diners rebia. Ha estat un dels secrets més ben guardats de la televisió pública de la Generalitat i de la productora audiovisual Mediapro, que era la responsable de realitzar el FAQS.

En un dels cara a cara que va mantenir al FAQS, el periodista i advocat Josep Manuel Silva li va demanar quants diners cobrava per col·laborar en aquest programa. Rahola es va enfadar molt i es va negar a respondre. Tampoc no ho han aconseguit aclarir els diputats i diputades que ho van demanar reiteradament a la comissió de control parlamentari de la CCMA.

Rahola escampa les seves tesis ara al programa El Pentàgon, de 8TV, col·labora en alguns programes de cadenes estatals, com Todo es mentira, de Cuatro, té una columna setmanal a El Periódico de Catalunya i manté el canal de youtube que li ha creat El Nacional, Paraula de Rahola. Curiosament, el programa El Pentàgon és dirigit i presentat per Vicent Sanchis, el director de TV3 que va reduir notablement la seva presència al programa Tot es mou. En una conversa telefònica interceptada en un procediment judicial, una Rahola indignada assegurava que li faria pagar a Sanchis haver-li fet perdre diners i presència televisiva. Pel que es veu, l’ha perdonat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.