El Parlament Europeu demana a Espanya que aclareixi si Carles Puigdemont és o no eurodiputat

La Junta Electoral Central preveu reunir-se dijous vinent per donar resposta a la problemàtica

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, al Parlament Europeu
El líder de JxCat, Carles Puigdemont, al Parlament Europeu

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que confirmi si l’expresident Carles Puigdemont, els dos eurodiputats de Junts, Toni Comín i Clara Ponsatí, i l’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé, es troben dins de la llista de 59 càrrecs proclamats electes a les eleccions europees l’any 2019, després que el comitè d’Afers Jurídics de la cambra no pogués verificar les credencials dels eurodiputats.

La JEC preveu abordar la qüestió en la pròxima reunió prevista per al 3 de novembre. En les seves resolucions, l’organisme continua rebutjant lliurar les credencials a aquells eurodiputats que no compleixin amb els requisits establerts a la llei electoral espanyola, que estableix com a requisit l’acatament de la Constitució.

Després de les eleccions europees del 2019, la JEC va reconèixer que Puigdemont, Comín, Ponsatí i Solé havien estat elegits, però posteriorment no els va incloure en la llista que havia d’enviar-se a Brussel·les atès que no van acudir al Congrés dels Diputats per jurar o prometre la Constitució espanyola.

El Parlament Europeu vol saber la llista dels 59 eurodiputats que corresponen a Espanya, però formalment només en té 55. Fonts de la JEC citades per Europa Press diuen que l’organisme no es limitarà a enviar la relació de noms, sinó que aprofitarà per recordar a la presidenta de l’Eurocambra quin és el procediment espanyol i explicar els motius pels quals no considera pertinent expedir les credencials d’aquells eurodiputats que no compleixen els requisits formals regulats en la legislació estatal.

(Visited 156 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari