El govern espanyol supera el primer tràmit pressupostari evidenciant la divisió ‘indepe’

El Congrés ha rebutjat les esmenes a la totalitat de l'oposició gràcies als vots d'ERC, PNB i EH-Bildu

Rufián amb Nogueras

El govern espanyol ha superat aquest dijous una de les votacions crucials de cada any: el primer tràmit dels pressupostos. Els números són clars: 186 vots a favor i 159 en contra. El Congrés rebutjat les esmenes a la totalitat de l’oposició gràcies als vots d’ERC, PNB i EH-Bildu.

D’aquesta manera, l’executiu espanyol aconsegueix prou suports per tramitar al Congrés els seus comptes públics per tercer any consecutiu. Per obtenir la seva aprovació definitiva, té al davant quatre setmanes per aconseguir els vots dels seus socis a les votacions decisives, previstes per a la setmana del 21 de novembre.

El debat ha tornat a evidenciar la divisió independentista. El suport d’ERC a la tramitació pressupostària impulsada pel govern de Pedro Sánchez, ha estat durament criticat pels seus fins fa poc socis de govern a Catalunya, Junts, i pels aliats de la CUP.

La portaveu de Junts Míriam Nogueras acusava ahir als republicans de “servilisme”, enviant un avís als seus exsocis: “La rebaixa dels delictes de sedició és una trampa”, i una advertència a Sánchez: “No han anestesiat el catalanisme. No s’equivoquin. Han anestesiat un partit català, que és diferent”.

Albert Botran, en nom de la CUP, afirmava: “Donar suport als comptes del govern espanyol és un sense sentit per a les forces que representem els interessos de les classes populars dels Països Catalans”.

Gabriel Rufián ha renunciat a sortir a la tribuna, i el seu lloc ho ha fet Joan Margall, portaveu de pressupostos. El discurs dels republicans s’ha fonamentat en denunciar el dèficit d’execució de les inversions pressupostades a Catalunya per part del govern espanyol. Margall ha reclamat la creació d’un mecanisme que garanteixi el compliment d’aquestes inversions i ha justificat el motiu pel qual la seva formació no va presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos: “No negociar-los no faria caure el règim del 78”.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari