La Fiscalia dona el vistiplau a Andorra per investigar Rajoy

S'oposa que la justícia espanyola freni la comissió rogatòria reclamada per una jutgessa del principat

Mariano Rajoy

La Fiscalia s’oposa a la suspensió cautelar sol·licitada per l’expresident del Govern, Mariano Rajoy, per frenar la comissió rogatòria remesa per les autoritats andorranes per determinar si el seu Executiu va donar ordres il·legals per investigar dirigents catalans pels seus vincles amb l’independentisme, el que s’anomena ‘Operació Catalunya’.

Rajoy, un dels investigats, ha intentat paralitzar la comissió rogatòria reclamada per la justícia andorrana. Per a això, ha recorregut l’ordre del secretari d’Estat de Justícia, que va donar llum verda per tramitar la comissió rogatòria.

Per a la Fiscalia, l’al·legació de Rajoy a una possible vulneració dels drets fonamentals no pot sustentar-se. L’escrit subratlla que el “qüestionament” que es realitza a l’actuació de la Direcció General de Cooperació Internacional, que segons el parer de l’expresident és més que un acte de mer tràmit, “seria en el seu cas un examen de legalitat ordinària, no susceptible d’avaluar-se pel procediment especial de drets fonamentals al no estar acreditada la vulneració que invoca”.

Segons el ministeri públic espanyol, l’única cosa que ha fet la Direcció General és donar tràmit d’auxili judicial a través d’un Jutjat madrileny per a emplenar el requerit per Andorra i, per tant, no cap cap recurs per vulneració de drets fonamentals.

A més, adverteix que el recurs plantejat contra la decisió del Jutjat d’executar la comissió manca ja d’objecte perquè la comissió ha estat tramitada.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari