Les pèrdues de Mediapro es disparen fins als 523 milions d’euros

La situació s'ha produït, sobretot, pels litigis de l'empresa a França sobre els drets de les lligues de futbol

Jaume Roures

La companyia matriu de Mediapro ha hagut de reformular els seus comptes del 2020 pels impactes que ha patit el negoci i ha disparat les pèrdues fins als 523 milions d’euros, segons ha avançat Okdiario. Una situació que s’hauria produït sobretot a causa dels litigis que l’empresa té a França i a Itàlia, i que ha agreujat el deteriorament d’altres partides per un import total de 121 milions d’euros.

L’empresa fundada per Jaume Roures ha perdut els drets de retransmissió de les lligues de futbol franceses, i ha hagut de pagar una indemnització milionària a Itàlia per mantenir el negoci. Segons els comptes consolidats de la matriu del grup, controlat majoritàriament pel fons xinès Orient Hontai Capital, Mediapro ha perdut 321 milions d’euros “procedents de la branca d’activitat de drets esportius de la Ligue 1 i la Ligue 2 a França, la cancel·lació de la qual va ser acordada el 2020″. De fet, des del 2021, les filials de Mediapro franceses estan en procés de liquidació.

D’altra banda, el setembre del 2020, el grup Canal+ va interposar una demanda civil contra el grup de Roures per una suposada posició de domini de les filials franceses de Mediapro, que haurien oferit a Canal+ unes condicions de distribució de les retransmissions esportives discriminatòries. L’empresa reclama 335 milions a la companyia de Roures, que també ha demandat Canal+ per abús de posició dominant i, en aquest cas, li exigeix 556 milions d’euros com a compensació per la seva negativa a distribuir Téléfoot.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.