Feijóo anuncia un “nou marc” entre PSOE i PP sobre la renovació del CGPJ

Els populars destaquen de la trobada amb Sánchez progressos sobre criteris d'"independència" i un acord per "tornar a negociar"

Alberto Núñez Feijóo

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat que durant la reunió que ha mantingut amb el president del govern, Pedro Sánchez, han “avançat” en les tasques pendents de renovar el Tribunal Constitucional (TC) i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), després que el president d’aquest darrer òrgan, Carlos Lesmes, presentés la dimissió. Feijóo ha especificat que els progressos corresponen a un “nou marc que aprofundeixi en criteris d’independència“, en un missatge publicat a Twitter.

El vicesecretari institucional dels populars, Esteban González Pons, figura principal fins ara en la negociació sobre el CGPJ i el TC, ha comunicat en una roda de premsa, aquest dilluns al migdia, que el líder del PP ha transmès a Sánchez la seva voluntat de renovar el CGPJ i de reformar-lo, i ha detallat que “la bona intenció i el diàleg són el nou marc”.

D’altra banda, ha destacat que el fet d’invertir “tres hores” en acordar que tornaran a negociar és un avenç suficient. El mateix dirigent popular ha indicat que la “bretxa” causada per la dimissió de Lesmes ha estat prou gran per forçar que el PSOE i el PP negociïn i arribin a acords. “La reunió ha servit perquè acordem tornar a negociar”, ha resumit.

 

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari