Es retira el mobiliari de les platges metropolitanes com a protecció pels temporals

L'AMB destaca l'augment de visitants nocturns per l'increment de nits tropicals

Retirada del mobiliari de les platges

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat les actuacions per retirar part del mobiliari i dels equipaments de les platges metropolitanes que s’utilitzen durant l’estiu, com a mode de prevenció respecte als temporals associats a la tardor i l’hivern. Les tasques s’allargaran fins a finals d’octubre i es duran a terme gradualment, a mesura que els diversos municipis finalitzin la temporada de bany i la prestació dels serveis de vigilància.

Com ha explicat el cap del Servei de Platges de l’AMB, Daniel Palacios, es retiraran els mòduls de salvament, els lavabos i vestidors, les cadires de vigilància, les passeres i plataformes, i altres elements que puguin patir afectacions i suposar un risc en cas de temporal. No obstant això, Palacios ha assenyalat que gran part dels equipaments continuaran a disposició dels usuaris durant la resta de l’any, ja que “les platges metropolitanes són un gran espai públic també durant la temporada baixa” i la gestió que se’n fa “s’adapta a un ús continu els 365 dies de l’any, que va més enllà de prendre el sol i banyar-se”.

Incrementa l’afluència nocturna a les platges

El cap del Servei de Platges de l’AMB ha destacat que aquesta darrera temporada d’estiu s’ha constatat un “canvi d’usos” a les platges metropolitanes i que ha incrementat notablement l’afluència d’usuaris en hores nocturnes que fugien de les altes temperatures registrades. “Cada vegada tenim un públic que va més tard a la platja a causa de la calor que ha fet”, ha afirmat Palacios, que ha indicat que les nits tropicals han crescut exponencialment en els últims anys, passant d’unes 10 o 20 durant l’estiu a registrar-ne més d’un centenar.

L’allargament de la temporada d’estiu a causa de les altes temperatures i l’increment de visitants nocturns ha condicionat les tasques de neteja i manteniment de les platges, les quals han començat més tard. A més, l’AMB ha reforçat la neteja manual per donar cobertura a les zones que no es poden netejar amb maquinària a causa de l’afluència de gent.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari