Vilagrà descarta eleccions encara que Junts marxi de l’executiu

La consellera de la Presidència assegura que ERC està complint el pacte de govern amb els exconvergents

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, assegura que ERC seguirà amb la legislatura encara que Junts acabi decidint deixar l’executiu de Pere Aragonès després de la destitució del vicepresident Puigneró. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, Vilagrà ha afirmat que faci el que faci Junts, Aragonès no convocarà eleccions anticipades. La consellera republicana ha reblat: “Li puc dir amb rotunditat”.

Laura Vilagrà ha qualificat la situació entre republicans i exconvergents al Govern de la Generalitat de “moment complicat”, al qual “no volíem haver arribat”. Tot i la crisi institucional, la titular de Presidència ha assegurat que en la reunió d’urgència que es va fer aquest dimecres a la tarda, “el conjunt dels consellers es van expressar en la necessitat de treballar plegats”.

En aquest sentit, la consellera Vilagrà ha dit que cal seguir amb un “Govern cohesionat” que tingui “compromís i lleialtat” de tots els seus membres per sortir d’aquesta crisi política i fer front a la greu situació econòmica del país. I en aquest context, per a Laura Vilagrà, el govern de coalició “té vigència” i que ERC i Junts “som socis que podem treballar conjuntament”.

Vilagrà, responent a les crítiques dels exconvergents, ha assegurat que el pacte de govern al qual van arribar ERC i Junts “no només està vigent, sinó que l’estem complint”, afegint que en els punts als quals no s’ha arribat és perquè encara s’estan treballant, i que hi ha marge en el que queda de legislatura per acomplir-lo totalment.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.