Francesc de Dalmases ha de donar explicacions al Parlament

El diputat de JxCat i els directors del 'FAQS' i de TV3 intervindran a la Comissió de Control de la CCMA

Francesc de Dalmases, a la sessió de control parlamentari de la CCMA del passat mes de juny

Francesc de Dalmases, a la sessió de control parlamentari de la CCMA del passat mes de juny

El diputat de JxCat Francesc de Dalmases compareixerà demà a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per donar explicacions del seu comportament irat després d’una entrevista que es va fer, el 9 de juliol, a l’aleshores presidenta del Parlament, Laura Borràs, al programa FAQS de TV3. Disgustat amb la forma com s’havia desenvolupat l’entrevista, Dalmases va agafar pel canell la subdirectora del programa, Mònica Hernández, i se la va endur a una sala on es reuneixen els convidats al programa, va tancar la porta i la va esbroncar mentre donava cops violentament a les parets i a una taula.

A més de Dalmases també compareixeran el director de FAQS, Pere Mas, el director de TV3, Sigfrid Gras, el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, i el director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Iu Forn. Borda i Forn intervindran perquè, arran que es fes pública l’actitud de Dalmases a TV3 el 9 de juliol, diversos treballadors de Catalunya Ràdio i de l’ACN també van denunciar que havien patit pressions per part seva.

La compareixença de Dalmases a la Comissió de Control de la CCMA va ser aprovada per unanimitat de tots els parlamentaris que en formen part en l’última sessió que va celebrar abans de les vacances d’estiu. Dalmases era el portaveu de Junts per Catalunya en aquesta comissió però va dimitir del càrrec arran d’aquest escàndol. La junta del Grup de Periodistes Ramon Barnils va acordar l’expulsió de Dalmases com a soci de l’entitat en considerar que havia vulnerat “greument” els seus objectius fundacionals i que la seva actitud “va traspassar les línies vermelles d’una relació professional i respectuosa entre polítics i periodistes”.

Aquestes compareixences seran el plat fort d’una reunió de la Comissió de Control en la qual també es tractaran qüestions com l’ús reiterat del crit ‘puta Espanya’ al programa El Búnquer de Catalunya Ràdio per part dels oients en les notes de veu enregistrades que s’hi emeten, les vulneracions reiterades del Llibre d’Estil de la CCMA per part de periodistes i directius d’aquesta corporació, el tractament de la Diada per part dels serveis informatius de TV3 o l’emissió en aquesta cadena del documental ‘Sis nits d’agost’, sobre el suïcidi de l’activista Lluís Maria Xirinacs.

(Visited 221 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari