Pujada rècord del preu dels aliments: un 13,8% més interanual

La inflació es manté en el 10,5% a l'agost, una dècima superior a la xifra avançada per l'INE

  Un supermercat (Alexa-Pixabay)

  L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat aquest dimarts la dada definitiva de l’Índex de Preus de Consum (IPC) del darrer agost, i ha revisat a l’alça la xifra que va avançar a finals del mes passat. L’INE ha situat la inflació interanual en un 10,5% -tres dècimes menys que al juliol- i ha confirmat que els aliments han batut rècords, enfilant-se fins al 13,8% més interanual.

  La inflació dels productes d’alimentació ha assolit, doncs, la xifra més alta des del començament de la sèrie, el gener del 1994. Destaquen especialment el preu de la farina (+39%); dels làctics com la mantega (+32%) i la llet (+26%); de la pasta (+30%) i dels ous (+22%).

  D’altra banda, el preu dels carburants sí que s’ha reduït i la gasolina, per exemple, ha passat d’un increment del 23,9% el juliol (en comparació amb l’any passat) al 9,6% a l’agost, mentre que el preu del dièsel s’ha reduït gairebé un 10% respecte al mes passat.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.