Les treballadores de la llar tindran dret a l’atur i no podran ser acomiadades sense justificació

El decret del Govern espanyol contempla ajudes en la cotització per als qui contractin aquestes empleades

  Treballadora de la llar (Pixabay)

  El decret que el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts per millorar les condicions i garantir els drets de les treballadores de la llar estableix que aquestes empleades tindran dret a rebre el subsidi d’atur i que, a més, no podran ser acomiadades sense justificació. “Amb aquesta norma, Espanya és un país millor que posa al centre de la seva actuació pública el benestar de les grans oblidades, les dones més vulnerables”, ha destacat la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz.

  La normativa pretén posar fi a la discriminació que pateixen les prop de 400.000 treballadores de la llar que hi ha al país -majoritàriament cuidadores i professionals de la neteja- i la seva entrada en vigor és immediata excepte alguns preceptes. L’obligació de cotitzar per desocupació i al FOGASA, per exemple, s’inicia l’1 d’octubre de manera general i l’1 de gener del 2023 en el cas de les treballadores amb menys de 60 hores mensual de treball per contractant.

  El decret del Govern central també contempla ajudes públiques en la cotització a la Seguretat Social per a les persones que contractin treballadores de la llar, i permetrà a l’executiu regular-ne de més per a les llars amb ingressos i patrimoni reduïts. Les concrecions per a aquestes famílies s’establiran via reglamentària per part del Ministeri de la Seguretat Social, encapçalat per José Luis Escrivá.

  (Visited 71 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari