Sánchez confirma l’aprovació del subsidi d’atur per a treballadores de la llar

El president anuncia la nova mesura, basada en el conveni 189 de l’OIT, per aquest dimarts,

Treballadores de la llar reclamant a Saragossa, l'any passat, el conveni 189

Foto: Asociación de Trabajadoras del Hogar y los Cuidados de Zaragoza

El president del govern, Pedro Sánchez, ha confirmat que aquest dimarts el seu consell de ministres aprovarà una norma que regularà la cotització de les treballadores de la llar, amb la qual un dels col·lectius que més pateix la precarietat podrà cobrar un subsidi d’atur.

Sánchez ha fet l’anunci durant una compareixença aquest dilluns al matí, en resposta a la intervenció d’una dels 50 ciutadans que ha rebut a la Moncloa. La norma que estableix les noves condicions per a les treballadores de la llar es basa en el conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT), ratificat el juny d’enguany per Espanya.

El president ha afirmat que, d’aquesta manera, “posem fi a una injustícia, som coherents i fem realitat un mandat de l’OIT”. La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, havia destacat els darrers dies la importància en clau feminista de la norma, ja que afectarà principalment a dones els drets de les quals “es vulneraven”.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari