Ayuso, proclamada ‘presidenta de Tabàrnia’ en un acte a Madrid

La plataforma ha anomenat com a ambaixadors el torer José Ortega Cano i el periodista Javier Cárdenas

Nomenament d'Isabel Díaz Ayuso com a 'presidenta de Tabàrnia' a Madrid

Foto: @Tonicanto1

L’Assemblea Nacional de Tabàrnia -el moviment que reclama la creació d’una nova comunitat independent de Catalunya formada per les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona- ha proclamat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), com a “presidenta de Tabàrnia” a Madrid. L’acte, que Ayuso ha qualificat de “lúdic”, ha estat  presentat pel dramaturg català Albert Boadella i ha comptat amb el nomenament diversos ‘ambaixadors’.

Concretament, el torer José Ortega Cano, el periodista Javier Cárdenas, la milionària Carmen Lomana, l’actriu Mònica Pont, el productor musical Alejandro Abad i el cantant Ramón Arcusa han estat nomenats ambaixadors de Tabàrnia a la capital espanyola. També han assistit a l’acte alguns dels promotors de la plataforma, com l’exdiputat de Ciutadans Juan Carlos Girauta, i persones de l’entorn d’Ayuso com el director de l’oficina de l’Espanyol de Madrid, Toni Cantó, i l’expresident del PP a Catalunya, Alejo Vidal-Quadras.

“Estimats membres de la República Coronada de Tabàrnia, com a bona ‘tabernària’, accepto amb gust el vostre oferiment per a ser presidenta de Tabàrnia a Madrid. Amb tant soroll polític, enfrontament i anàlisi saberut sobre política, geopolítica, economia… I fins i tot sobre el que hem de menjar, s’agraeix un esdeveniment lúdic i interessant com aquest, amb una bona canya i una bona botifarra”, ha manifestat Ayuso al principi del seu discurs.

L’acte ha estat caracteritzat per la ironia i les befes contra l’independentisme, i Ayuso ha aprofitat per fer sentir com a casa seva “els 55.000 catalans que viuen a Madrid”. Durant l’esdeveniment s’ha proposat als assistents que es fessin un carnet d'”Heroi de Tabàrnia” per un preu simbòlic de 60 euros, i s’han repartit pamflets amb eslògans tabarnesos: “Si ets fatxa, nyordo, tabernari, espanyol… Ets tabernés. Si vols pensar, parlar, sentir i viure en llibertat… Ets tabernés“.

(Visited 215 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari