imagin arriba als 4 milions d’usuaris, un 36% més que fa un any, i consolida el seu lideratge entre els neobancs

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, ha arribat als 4 milions d’usuaris en el seu segon any d’activitat, la qual cosa suposa un creixement del 36% respecte juny de l’any 2021. La plataforma se situa com a líder entre els principals neobancs i fintechs, amb una quota de mercat del 12,9% a Espanya, segons dades d‘Smartme Analytics. A més, imagin és de les apps amb més usuaris actius en els darrers 12 mesos, amb un creixement anual del 40% l’any 2022, segons Data.ai.

Aquestes dades reforcen el lideratge d’imagin com a player digital de serveis financers. A més de créixer en nous usuaris, la plataforma ha aconseguit també augmentar la fidelització dels qui ja eren imaginers. En el darrer any, dos de cada tres usuaris d’imagin han accedit a l’aplicació més de tres vegades per setmana de mitjana. Com a dada significativa del volum d’activitat, al juny de l’any 2022 es van arribar a registrar més de 39 milions d’accessos a l’aplicació en només un mes i es van realitzar més de 6,7 milions operacions mensuals a través de Bizum.

D’acord amb les dades d’imagin, l’edat mitjana dels usuaris de la plataforma és de 25 anys. El 91% dels clients ha realitzat operacions a través de la plataforma els darrers sis mesos i, d’aquests, més de 840.000 han utilitzat el pagament mòbil.

El creixement d’imagin respon a l’estratègia d’impulsar la fidelització dels seus usuaris a través de la creació de serveis digitals, financers i no financers, que, a diferència de la banca tradicional, no necessàriament impliquen l’alta com a client bancari. En el darrer any, la plataforma ha posat en marxa multitud de serveis i continguts digitals que han despertat un gran interès en la comunitat d’imaginers, en torn als seus principals programes: sostenibilitat (imaginPlanet), música (imaginMusic) i tendències (imaginCafé).

 

Aposta per la sostenibilitat

imagin continua apostant per fomentar la consciència pel desenvolupament sostenible entre els seus usuaris i enguany ha llançat una nova funcionalitat en la seva app perquè els imaginers puguin calcular la seva petjada de carboni. A través de la calculadora de petjada de CO2, els usuaris d’imagin poden mesurar quin és el seu impacte en el planeta.

La nova funcionalitat de l’app permet que els imaginers obtinguin la seva petjada de carboni i coneguin on estan situats respecte a la mitjana a Espanya. Per a això, és necessari respondre a un ràpid qüestionari sobre els seus hàbits de vida vinculats a l’alimentació, les compres, la llar i els viatges. Els usuaris, a més, poden accedir a una sèrie de continguts amb recomanacions i consells per millorar els seus hàbits, que els ajudaran a ser més sostenibles i anar reduint la seva petjada de carboni.

A més, al gener es va posar en marxa la segona edició de l‘imaginPlanet Challenge, una iniciativa per donar suport a joves amb idees d’emprenedoria per mitigar el canvi climàtic. Atom, un projecte de generació de combustible a través de l’hidrogen de l’aigua, ha estat la proposta guanyadora aquesta edició.

A través d’aquest programa, imagin ofereix formació i eines a una generació de joves amb consciència mediambiental i inquietuds emprenedores perquè puguin desenvolupar projectes capaços de generar un impacte positiu en el planeta.

imagin també ha organitzat a Mallorca la tercera edició de l‘imaginPlanet Tour, el recorregut amb bici que cada primavera posa en marxa amb l’objectiu de continuar fomentant la consciència pel desenvolupament sostenible. Durant cinc dies, els influencers i esportistes Hugo Pérez Cabaleiro i Juanma Furio han recorregut amb bici un total de 150 quilòmetres de l’illa per difondre projectes mediambientals i socials mallorquins.

Pels quilòmetres recorreguts a Mallorca i la participació de més de 100.000 usuaris de la comunitat d‘Strava, imagin plantarà 20.000 nous arbres, una iniciativa més que la plataforma desenvolupa en l’àmbit de la sostenibilitat a través d’imaginPlanet per generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat.

En aquests dos anys, imagin ha aconseguit compensar 290 tones de CO2 mitjançant accions de reforestació de boscos i ha recollit més de 10 tones de plàstics del mar. A més, més de 500.000 imaginers han interactuat en els darrers dos mesos amb contingut o iniciatives de sostenibilitat proposats per imagin a través de l’app.

 

imaginLAND, l’espai d’imagin en el metavers

Enguany, imagin ha inaugurat imaginLAND, el seu espai en el metavers. Els imaginers, així com tot aquell interessat en el món de la realitat virtual, ja tenen a la seva disposició els primers continguts creats per imagin per gaudir-los com a experiència immersiva. El salt al metavers és un dels projectes clau per a la plataforma en aquest any 2022. Amb la creació d’imaginLAND, imagin s’ha convertit en la primera fintech europea amb presència activa en el món virtual.

El primer esdeveniment realitzat va ser un concert del grup Marlon gravat en format multicàmera 360º, que ja es pot gaudir com a experiència immersiva des del metavers. L’usuari no sols pot gaudir de l’actuació, sinó també viure el concert des de diferents perspectives i fins i tot accedir al backstage.

Amb imaginLAND, imagin reforça el seu posicionament com a referent digital i la seva aposta per posar la innovació al servei dels usuaris amb l’objectiu de continuar millorant la seva experiència.

 

Nous serveis financers digitals

imagin continua potenciant la seva oferta de serveis financers amb productes com la targeta ‘MyCard imagin’, un nou mitjà de pagament que uneix en un sol producte els avantatges de les targetes de crèdit amb la simplicitat d’ús de les targetes de dèbit.

La combinació de crèdit i dèbit converteix a ‘MyCard imagin’ en una targeta perfecta per viatjar, atès que permet realitzar reserves en hotels i llogar cotxes sense problemes, a més de poder utilitzar-la en comerços i caixers a nivell internacional, poder fer canvi de divises gratuït al pagar en moneda estrangera i oferir reintegrament a dèbit en qualsevol caixer del món sense cost per a l’usuari (encara que en algunes ocasions, hi ha entitats que poden aplicar càrrecs per l’ús del caixer).

D’altra banda, imagin ha llançat MyMonz, un nou servei perquè els usuaris puguin consultar la seva informació financera d’un cop d’ull i de manera innovadora. Aquesta nova funcionalitat permet veure les despeses i ingressos en format calendari, amb balanços i gràfics que agrupen tots els moviments i els comparan mensualment, amb categorització de despeses i amb la possibilitat de filtrar i etiquetar amb emoticones els moviments de la compte. 

A més, el servei inclou una sèrie d’insights que aporten valor i permeten comparar amb mesos anteriors. Des de la seva recent posada en marxa ja són més de 300.000 els usuaris que han utilitzat aquest nou servei. De mitjana, els usuaris etiqueten quatre moviments per interacció.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari