Aragonès respon a Junts demanant-li “propostes concretes”

El president de la Generalitat reclama responsabilitat i la portaveu respon que l'executiu té temps per complir el pacte entre socis

El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Vilagrà

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat als consellers de Junts “propostes concretes”, segons ha manifestat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en resposta al fet que aquest partit prevegi avaluar una eventual sortida de l’executiu en un mes si el procés independentista no avança.

L’endemà que el secretari general de Junts, Jordi Turull, traslladés a Aragonès que “no podem continuar així”, la portaveu del govern català ha comunicat que el president de la Generalitat està obert a rebre propostes dels consellers de Junts, sobretot pel que fa al que denominen “conflicte polític” amb l’Estat central.

Pel que fa a les discrepàncies sobre el procés, però, Aragonès considera que s’han de resoldre entre els partits i no en les reunions del govern català, i els ha demanat responsabilitat. Plaja ha assegurat que el govern “treballa bé” i que no l’afecten les dinàmiques internes dels partits que el formen. A més, ha sostingut que els pactes entre ERC i Junts s’estan complint i que el govern encara té temps per complir tots els acords signats entre socis.

D’altra banda, Plaja ha anunciat que Aragonès intensifica a partir d’aquesta setmana la seva agenda internacional. Primer, amb un viatge a França per participar en un debat sobre autonomisme i independentisme, amb diversos dirigents i exdirigents polítics francesos, on Plaja ha dit que el president de la Generalitat disposa d’una “oportunitat molt important per reivindicar la independència en el marc europeu”.

Des de França es desplaçarà a Suïssa per, entre altres compromisos, trobar-se amb responsables sobre salut mental de l’Organització Mundial de la Salut. D’aquí a dues setmanes, Aragonès viatjarà als Estats Units.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari