La central hidroelèctrica de Rialb deixa de produir energia per la manca d’aigua al pantà

El nivell d'aigua de l'embassament se situa en el 6,78% de la seva capacitat

El pantà de Rialb (la Noguera)

Foto: RTVE

El buidatge progressiu dels embassaments a causa de la sequera comença a afectar l’activitat de les centrals hidroelèctriques. El pantà de Rialb, a la comarca de la Noguera, està sota mínims i Acciona ha aturat completament la central que té a l’embassament, a petició de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), l’organisme que gestiona el pantà.

Segons la CHE, el nivell d’aigua emmagatzemada al pantà se situava aquest dimecres en el 6,78% de la seva capacitat màxima, mentre que fa un any superava el 49%. L’aturada de la central hidroelèctrica va iniciar-se fa uns dies, i s’ha completat aquest dimecres, quan s’ha deixat de produir electricitat completament.

És la primera vegada que es dona aquesta situació almenys des del 2009, quan Acciona va començar a operar a l’embassament de Rialb. Segons ha indicat la companyia a RTVE, l’energia que no es produeixi en aquesta central se suplirà amb altres fonts.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari